4e Annual Young Tax Meeting op 11 oktober 2018

donderdag 11 oktober 2018
Activiteit: 
4e Annual Young Tax Meeting
Tijdsduur: 
Ontvangst 14.30 uur. Einde 18.00 uur met aansluitend een borrel
Locatie: 
PwC, Thomas R. Malthusstraat 5, 1066 JR Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
3

De activiteitencommissie van de JOB organiseert op donderdag 11 oktober 2018 samen met Jong Financiën, Belastingdienst Jong en jonge medewerkers van de Hoge Raad de 4e Annual Young Tax Meeting. Het thema van deze middag is “Tax in 2030”.

Het evenement biedt jou als startende fiscalist de kans om op informele wijze in contact te komen met jong fiscaal Nederland, meer te leren over hun werkzaamheden en om te netwerken.

Programma

14:30 uur: Inloop met koffie en thee
15:00 uur: Welkomstwoord door Edwin Visser (PWC)
15:30 uur: Aanvang eerste workshopronde
16:15 uur: Pauze
16:45 uur: Aanvang tweede workshopronde
17:30 uur: Plenaire afsluiting
18:00 uur: Aanvang borrel met hapjes

Workshoprondes

Tijdens deze dag worden er drie workshops gegeven met als overkoepelend thema Tax & Technology in 2030. Je zult worden ingedeeld bij twee van de drie workshops. De volgende subthema's worden behandeld: 

Thema workshop 1: Rechtsspraak
Deze workshop wordt ingeleid door Dineke de Groot. Vanaf 2012 is ze raadsheer bij de Hoge Raad en sinds 2018 vice-president van de belastingkamer. Bij de Hoge Raad wordt sinds maart 2017 digitaal geprocedeerd in civiele vorderingszaken. Naar verwachting duurt het niet meer lang voordat digitaal procederen ook is ontwikkeld voor belastingzaken in cassatie. Tijdens deze workshop zal Dineke spreken over de invoering van digitaal procederen in belastingzaken bij de Hoge Raad.

Thema workshop 2: Belastingen/opsporing 
De FIOD zal je meenemen in de wereld van opsporing. Als het vermoeden van fraude bestaat, onderzoekt de FIOD of strafbare feiten hebben plaatsgevonden. In deze workshop zal worden ingegaan op digitale ontwikkelingen en krijg je een vooruitblik op opsporing in 2030.

Thema workshop 3: Advies 
Deze workshop wordt ingeleid door Bram Jonker werkzaam als (Sr.) Manager binnen Deloitte. Bram heeft veel ervaring met innovatie en technologie en in de dagelijkse praktijk ligt zijn focus bij data analytics en disruptieve technologieën. Zo begeleid hij onder andere grote organisaties bij het doormaken van een digitale transformatie en zorgt hij binnen Deloitte voor meer bewustzijn op het gebied van innovatie.

Kortom, het wordt een inspirerende en vooral leuke dag waar jij aan kunt deelnemen!

Er kunnen maximaal 40 JOB-leden aan de bijeenkomst deelnemen. Schrijf je dus snel in. Het maximum aantal deelnemers per kantoor bedraagt vijf. Registratie gaat op volgorde van aanmelding.

Kosten: geen. Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of de inschrijflink onderaan deze pagina. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Het kantoor van PwC is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Deelnemers die met de auto komen kunnen hun auto parkeren bij PwC (Westgate 1). Als je een parkeerplaats wilt reserveren kun je per mail een aanvraag indienen bij Ingrid de Jong (i.de.jong@nob.net).