9e Studiedag ‘De DGA en zijn bv’

woensdag 15 januari 2020
Activiteit: 
PE-Studiedag
Inleider(s): 
Zie programma
Tijdsduur: 
Van 10.00 uur - 17.45 uur
Locatie: 
Hotel Ernst Sillem Hoeve te Den Dolder
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
6

Op woensdag 15 januari 2020 kunt u deelnemen aan de negende studiedag ‘De DGA en zijn bv’. Ook deze keer bestaat het programma weer uit een combinatie van plenaire bijeenkomsten en workshops. Het thema is '50 jaar Vpb'.

Het programma kent de volgende onderdelen:

Plenair

  • Inleiding thema
  • Concernregelingen in de Vpb
  • Deelnemingsvrijstelling
  • Wetsvoorstel excessief lenen eigen BV

Workshops (deelnemers kunnen er twee kiezen)

  • DGA over de grens
  • DGA en (echt-)scheiding
  • De eigenwoningregeling (waaronder de hypotheek bij de BV)
  • Oudedagsvoorziening DGA
  • Overdrachtsbelasting
  • Totaalwinst

Zie het volledige programma voor de namen van de inleiders. Dagvoorzitter is als vanouds prof. dr. mr. E.J.W. (Edwin) Heithuis.

De studiedag is interessant voor alle NOB-leden die DGA’s adviseren – of ze nu werkzaam zijn bij kleine, middelgrote of grote kantoren.

De kosten voor deelname bedragen € 390,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 4 en 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Er kunnen maximaal 150 NOB-leden aan deze bijeenkomsten deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 50.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeld link onderaan deze pagina; Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u van de SOB een digitaal keuzeformulier, waarop u uw voorkeur voor de workshops kunt aangeven.

Voor de goede orde informeren wij u dat de SOB aan de docenten/inleiders de keuze laat of zij hand-outs of digitale presentaties, vooraf, tijdens of na de bijeenkomst ter beschikking willen stellen. Dit kan per bijeenkomst verschillen. Daarom ontvangt u niet van alle presentaties standaard hand-outs of bestanden. De presentaties van PE-bijeenkomsten die in PDF beschikbaar worden gesteld na afloop van de bijeenkomst kunt u vinden in het Archief PE-bijeenkomsten op de NOB-website.