Actualiteiten in het ondernemingsrecht

woensdag 25 september 2019
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
prof. mr. C.A. Schwarz en prof. mr. D.F.M.M. Zaman
Tijdsduur: 
van 14.30 uur tot 20.15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
5

Op woensdag 25 september 2019 kunt u deelnemen aan de PE-cursus Actualiteiten in het ondernemingsrecht.

De volgende thema's staan deze keer centraal:

  • Actuele ontwikkelingen op het brede terrein van het ondernemingsrecht, dus van personenvennootschap via vereniging en stichting tot de beursvennootschap. Daarbij zal de relevante jurisprudentie worden behandeld.
  • Een aantal actuele thema’s waaronder in ieder geval het thema Beslissing/Besluit/Vertegenwoordiging en het thema Het Vennootschappelijk Belang als richtsnoer voor handelen van bestuur en toezicht.

De docenten zijn: prof. mr. C.A. Schwarz (hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law te Rotterdam en aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Partner BakerTillyBerk.) en prof. mr. D.F.M.M. Zaman (hoogleraar notarieel ondernemingsrecht aan de Universiteit te Leiden en verbonden aan Loyens & Loeff N.V.) 

Er is volop ruimte voor het behandelen van vragen.

Deze cursus is een vast onderdeel in het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden.

De kosten voor deelname bedragen € 325,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

Voor de goede orde informeren wij u dat de SOB aan de docenten/inleiders de keuze laat of zij hand-outs of digitale presentaties, vooraf, tijdens of na de bijeenkomst ter beschikking willen stellen. Dit kan per bijeenkomst verschillen. Daarom ontvangt u niet van alle presentaties standaard hand-outs of bestanden. De presentaties van PE-bijeenkomsten die in PDF beschikbaar worden gesteld na afloop van de bijeenkomst kunt u vinden in het Archief PE-bijeenkomsten op de NOB-website.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onder aan deze pagina.