U bent hier

Adviesvaardigheden

01 januari 2014

Volgorde vaardighedentraject
De cursussen in het vaardighedentraject worden in een vaste volgorde gevolgd te weten:

  1. Basiscommunicatie
  2. Argumenteren
  3. Schrijven met impact
  4. Adviesvaardigheden
  5. Onderhandelen
  6. Procesvoering

Aspirant-leden wordt geadviseerd de cursussen Basiscommunicatie en Argumenteren in het eerste lidmaatschapsjaar te volgen. De cursussen Schrijven met impact en Adviesvaardigheden kunnen het beste in het tweede lidmaatschapsjaar worden gevolgd. In het derde lidmaatschapsjaar worden de cursussen Onderhandelen en Procesvoering gevolgd.

Cursussen uit het keuzeprogramma kunnen gelijktijdig worden gevolgd met cursussen van het vaardighedentraject.

Doelgroep
Deze cursus is de vierde module van het vaardighedentraject. Voor cursisten die een technisch-fiscaal traject volgen is het mogelijk om deze module uit het vaardighedentraject te volgen onder voorwaarde dat de cursist eerst de module basiscommunicatie volgt.

Docenten
De cursus wordt afwisselend gegeven door mw. A.L.G. Boin en ing. H.J. Zeevenhooven. Als acteur treden tijdens de tweede dag op de heer P. Bink, mw. T. de Jong of de heer J. Koning.

Cursusdoel, opzet
Na afloop van de cursus zijn de cursisten zich bewust van de onderdelen en technieken die van belang zijn voor het voeren van een goed en efficiënt adviesgesprek met hun cliënten. Daarnaast zijn zij zich bewuster van hun eigen kwaliteiten en aandachtspunten op dit gebied. Tijdens de cursus worden de cursisten in de gelegenheid gesteld met een eigen praktijkcasus te oefenen.

Werkwijze
Er wordt afwisselend gewerkt met inleidingen, oefeningen en rollenspellen. Op beide dagen is er in de middag een acteur aanwezig. De deelnemers ontvangen de waaier ‘Adviesvaardigheden’ van Marieta Koopmans en Carla Schroër op de cursusdag zelf. Afwezigheid op één van de beide dagen is niet mogelijk en leidt tot weigering van de verklaring van deelname.

Praktische gegevens

Tijdsbeslag:2 dagen (niet aansluitend, 4 dagdelen)
Werktijden:09.30 uur tot 17.00 uur
Kosten:€ 565,00 incl. lunches (excl. btw)
 € 12,80 (excl. btw) waaier ‘Adviesvaardigheden’
Deelnemers:maximaal 10 personen

Inschrijven voor deze cursus is mogelijk via uw Persoonlijke Pagina. Dit kan alleen als de cursus onderdeel uitmaakt van uw traject.