U bent hier

Basiscommunicatie

01 januari 2014

Volgorde vaardighedentraject
De cursussen in het vaardighedentraject worden in een vaste volgorde gevolgd te weten:

  1. Basiscommunicatie
  2. Argumenteren
  3. Schrijven met impact
  4. Adviesvaardigheden
  5. Onderhandelen
  6. Procesvoering

Aspirant-leden wordt geadviseerd de cursussen Basiscommunicatie en Argumenteren in het eerste lidmaatschapsjaar te volgen. De cursussen Schrijven met impact en Adviesvaardigheden kunnen het beste in het tweede lidmaatschapsjaar worden gevolgd. In het derde lidmaatschapsjaar worden de cursussen Onderhandelen en Procesvoering gevolgd.

Cursussen uit het keuzeprogramma kunnen gelijktijdig worden gevolgd met cursussen van het vaardighedentraject.

Doelgroep
Deze cursus is de eerste module van het vaardighedentraject. Het is noodzakelijk dat deze cursus als eerste wordt gevolgd. Voor cursisten die een technisch-fiscaal traject volgen is het mogelijk om losstaande modules uit het vaardighedentraject te volgen onder voorwaarde dat de cursist eerst de module basiscommunicatie volgt.

Docenten
De cursus wordt afwisselend gegeven door mw. A.L.G. Boin, mw. M. Grippeling en ing. H.J. Zeevenhooven. Als acteur treden tijdens de middag van beide dagen op de heer P. Bink, mw. T. de Jong en de heer J. Koning.

Cursusdoel, opzet
De cursus biedt inzicht in en oefening met de basistechnieken die cruciaal zijn voor een effectieve professionele communicatie.

Werkwijze
Er wordt afwisselend gewerkt met inleidingen, oefeningen en rollenspellen. Op beide dagen wordt in de middag gewerkt met de acteur. Na afloop ontvangen de deelnemers de waaier ‘Ben ik zo duidelijk?’ van Marieta Koopmans.

Praktische gegevens

Tijdsbeslag:2 dagen (niet aansluitend, 4 dagdelen)
Werktijden:09.30 uur tot 17.00 uur
Kosten:€ 565,00 incl. lunches (excl. btw)
 €11,65 (excl. btw) waaier ‘Ben ik zo duidelijk?’
Deelnemers:maximaal 10 personen