Brexit is Brexit - And now what?

woensdag 12 juni 2019
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
prof. dr. mr. E.J.W. Heithuis, C.M. Fossen, mr. L.E.C. Kanters, mw. mr. I.F. Molenaar, drs. R.R. Ramautarsing, M.L. Schippers LLM
Tijdsduur: 
van 15.30 uur - 19.15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
3

Op 12 juni a.s. kunt u deelnemen aan het PE-seminar Brexit is Brexit - And now what?

Een 'hard' Brexit op 12 april is vooralsnog afgewend. De regeringsleiders van de EU hebben gekozen voor een 'flextension' van de Brexit tot en met 31 oktober 2019. Het bedrijfsleven heeft daardoor langer de tijd om zich voor te bereiden. De vraag is echter wanneer het VK de EU daadwerkelijk verlaat en op welke wijze en onder welke voorwaarden. Onzekerheden over de antwoorden op deze vragen maken het voor het bedrijfsleven lastig om in te schatten wanneer en hoe zij zich moet voorbereiden op de Brexit. Veel bedrijven worstelen met de implementatie van de benodigde IT wijzigingen en het zoeken van douane-agenten. Maar misschien wordt er nog wel het meest geworsteld met de steeds veranderende fall-back scenario’s. 

Tijdens dit seminar zullen professionals uit de belastingadviespraktijk u tijdens een drietal inleidingen informeren over de stand van zaken en de impact van Brexit bezien vanuit zowel de indirecte als directe belastingen. Tijdens een daaropvolgende interactieve paneldiscussie zullen vertegenwoordigers uit de belastingadviespraktijk, het bedrijfsleven en de Nederlandse douaneautoriteiten best practices met de zaal delen. 

Doelgroep
Het NOB Brexit seminar richt zich op adviseurs en bedrijfsfiscalisten die in de praktijk geconfronteerd worden met de gevolgen van een naderende Brexit en geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken, best practices met de doelgroep willen delen en geïnteresseerd zijn in de ervaringen van de sprekers en panelleden afkomstig uit de belastingadviespraktijk, het bedrijfsleven en de Nederlandse douaneautoriteiten. 

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Voor de goede orde informeren wij u dat de SOB aan de docenten/inleiders de keuze laat of zij hand-outs of digitale presentaties, vooraf, tijdens of na de bijeenkomst ter beschikking willen stellen. Dit kan per bijeenkomst verschillen. Daarom ontvangt u niet van alle presentaties standaard hand-outs of bestanden. De presentaties van PE-bijeenkomsten die in PDF beschikbaar worden gesteld na afloop van de bijeenkomst kunt u vinden in het Archief PE-bijeenkomsten op de NOB-website.

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via uw Persoonlijke Pagina of via de link onderaan deze pagina.