Digitale Economie

maandag 01 juli 2019
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
mw. drs. S. Goldfarb, prof. dr. mr. M.M.W.D. Merkx, drs. B.E. Middelkoop, mr. J.B. Schober, mr. E.A. Visser, prof. dr. mr. M.F. de Wilde en mw. mr. drs. E.M. Zelle
Tijdsduur: 
van 15.30 - 19.45 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
3

Op 1 juli a.s. organiseert de SOB in samenwerking met de Sectie Digitale Economie en ondersteund door de Sectie Transfer Pricing een PE-seminar Digitale Economie.

De huidige economie kenmerkt zich door snelle innovatieve veranderingen. Iedereen is tegenwoordig online. Internationaal digitaal actieve bedrijven worden snel groter, zonder dat ze (per se) een fysieke aanwezigheid hebben in een land. De vraag of de huidige (internationale) fiscale wetgeving afdoende antwoord geeft op de snelle groei van deze bedrijven wordt door steeds meer overheden en instanties als de OECD gesteld. Er is dan ook grote behoefte aan een duidelijk overzicht van de huidige stand van zaken en de verwachtingen voor de komende tijd. Deze behoefte wordt nog versterkt door de recente rapportage van de OECD https://www.oecd.org/tax/beps/public-consultation-document-addressing-the-tax-challenges-of-the-digitalisation-of-the-economy.pdf waarin duidelijk wordt dat de reikwijdte van mogelijk nieuwe regelgeving veel breder is dan voor puur digitale ondernemingen.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • OESO Pijler I en Pijler II

  • Europese Unie: Digital Services Tax (DST) en E-commerce (btw)

  • Unilaterale maatregelen en toetsing aan Unierecht en belastingverdragen

Het volledige programma kan onderaan deze pagina worden gedownload. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via uw Persoonlijke Pagina of via de link onderaan deze pagina.

Voor meer informatie zie ook de 'Vijf vragen aan Jan Bart Schober over de digitale en fysieke economie:Ze zijn niet meer te scheiden' in de Orde.net van 21 maart 2019.

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Voor de goede orde informeren wij u dat de SOB aan de docenten/inleiders de keuze laat of zij hand-outs of digitale presentaties, vooraf, tijdens of na de bijeenkomst ter beschikking willen stellen. Dit kan per bijeenkomst verschillen. Daarom ontvangt u niet van alle presentaties standaard hand-outs of bestanden. De presentaties van PE-bijeenkomsten die in PDF beschikbaar worden gesteld na afloop van de bijeenkomst kunt u vinden in het Archief PE-bijeenkomsten op de NOB-website.

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via uw Persoonlijke Pagina of via de link onderaan deze pagina.

Inschrijven: