Douane: Tax Technology DMS

maandag 04 april 2022
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
Leo Alewijnse, Johan de Gelder en Johan Hollebeek
Tijdsduur: 
14.30 uur – 17.45 uur (ontvangst vanaf 14.00 uur)
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
3

Op 4 april 2022 organiseert de SOB in samenwerking met de Sectie Douane een PE-seminar 'Tax Technology DMS'.

De douaneaangifte speelt een centrale rol in het douanerecht. De aangifte is het aangrijpingspunt voor veel douane-gerelateerde processen en maakt voor veel bedrijven een integraal onderdeel uit van hun bedrijfsvoering. Maar wat is nu precies de betekenis van  de douaneaangifte, welk juridisch kader is van toepassing en welke aangiftemodellen kennen wij? De Nederlandse Douane verwerkt op jaarbasis een groot aantal aangiften (ongeveer 800 miljoen in 2021). Welke systemen spelen daarbij een rol en wat zijn de uitgangspunten bij douanecontroles? In de komende periode zal het Douane Management Systeem (DMS) live gaan. Wat is DMS en wat zijn de belangrijkste uitgangspunten en aandachtspunten? Tijdens dit PE-seminar nemen wij u mee in het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Juridisch kader
  • Perspectief Douane
  • Hoe interpreteer je als belastingadviseur of bedrijfsfiscalist het nieuwe DMS?

De docenten zijn: Leo Alewijnse, Johan de Gelder en Johan Hollebeek.

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail (peprogramma@nob.net) mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 4 en 8 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend 

€ 50,- administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats van de reservelijst niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 30. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onder aan deze pagina.