Eerste NOB Belastingpoort in Nieuwspoort - thema: Rood staan bij je eigen bank; mag de DGA excessief lenen bij de eigen vennootschap?

dinsdag 25 juni 2019
Activiteit: 
NOB-bijeenkomst
Inleider(s): 
de heer J.H.A.S. (Hans) Biesheuvel en prof. mr. dr. A.C.P. (Arco) Bobeldijk
Tijdsduur: 
16.00 -18.00 uur
Locatie: 
Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1,5

De NOB heeft het recht verworven om onder de vlag van het pers- en politiek debatcentrum Nieuwspoort in Den Haag activiteiten over het thema Belastingen te organiseren. Hiervoor beheert de NOB haar eigen Belastingpoort. Dit sluit aan bij de doelstelling van de NOB om  zich sterker te profileren als brede fiscale denktank. De Belastingpoort creëert mogelijkheden om de aanwezige fiscale (praktijk)kennis met pers, politici en beleidsmakers te delen. Op die manier kan vanuit verschillende invalshoeken een bijdrage geleverd worden voor een goede onderbouwing van fiscale beleidsplannen en wetsvoorstellen.

Op dinsdag 25 juni vindt de eerste Belastingpoort-bijeenkomst plaats. Ontvangst vanaf 16.00 uur. Duur bijeenkomst: 16.30 -18.00 uur. Locatie: Nieuwspoort te Den Haag. 

Het thema van de middag is ‘Rood staan bij je eigen bank: mag de DGA excessief lenen bij de eigen vennootschap?’

Uiteraard komt het gelijknamige wetsvoorstel tijdens deze bijeenkomst uitgebreid aan bod. De inleiders zullen het thema in een breder kader plaatsen en onder meer koppelen aan een toekomstig heffingenstelsel. Als deelnemer krijgt u volop de gelegenheid om actief mee te praten over dit onderwerp.

De bijeenkomst wordt geleid door Ruben Freudenthal (Hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen en belastingadviseur Private Clients Mazars). Onder de inleiders in ieder geval de volgende, prominente sprekers:

  • Hans Biesheuvel, voorzitter Ondernemend Nederland;
  • Arco Bobeldijk, hoogleraar Nyenrode Business Universiteit en partner bij Loyens & Loeff.

De inleiders formuleren stellingen die bediscussieerd zullen worden in een panel samengesteld uit fiscale- en MKB-woordvoerders van de politieke partijen. Na afloop is er ruim gelegenheid om na te praten.

Wilt u er bij zijn in Den Haag? Meldt u dan zo spoedig mogelijk aan via uw Persoonlijke Pagina. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De volgorde van aanmelding is bepalend voor deelname. Het definitieve programma krijgt u kort voor de bijeenkomst toegestuurd. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 50.

Het adres van Nieuwspoort is Lange Poten 10, Den Haag. Parkeren kan in de Plein-garage, vandaar is het 100 meter lopen naar Nieuwspoort.