GEANNULEERD - DAC6: beantwoording praktijkvragen

donderdag 07 mei 2020
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
mr. J.A.R. van Eijsden, mr. W.J.D. Gohres, drs. R.A. van der Jagt en mw. drs. M.A. de Ruiter
Tijdsduur: 
15.30 uur - 19.30 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
3

BELANGRIJK: Naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus wordt deze bijeenkomst (oorspronkelijke datum: 7 mei) geannuleerd. Zodra de omstandigheden het toelaten, wordt bekeken of het nog zinvol is om de bijeenkomst naar het najaar te verschuiven. Als deze bijeenkomst alsnog plaatsvindt in het najaar, dient iedereen zich opnieuw voor deze bijeenkomst in te schrijven. Leden die al voor deze bijeenkomst waren geplaatst, zijn verzekerd van deelname bij inschrijving.

Vanaf 1 juli a.s. geldt de Europese richtlijn inzake Mandatory Disclosure Rules (DAC6), inmiddels geïmplementeerd in de Nederlandse wetgeving. Het gaat over internationale fiscale constructies; sleutelwoord daarbij is meldingsplicht. De Leidraad is toegezegd voor eind maart/begin april. Voor meer informatie: zie de Vijf vragen aan Arjo van Eijsden over de Mandatory Disclosure Rules.

Op 7 mei organiseert de SOB het PE-seminar 'DAC6: beantwoording praktijkvragen'. In dit seminar worden de stand van zaken rondom DAC6 en de Leidraad nader toegelicht. Verder is er ruimschoots de gelegenheid voor discussie en het stellen van vragen tijdens de Q&A. Deelnemers kunnen van tevoren vragen indienen per mail (peprogramma@nob.net). 

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw) (onder voorbehoud wijzigingen ivm duur programma). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 4 en 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomsten deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 30.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Voor de goede orde informeren wij u dat de SOB aan de docenten/inleiders de keuze laat of zij hand-outs of digitale presentaties, vooraf, tijdens of na de bijeenkomst ter beschikking willen stellen. Dit kan per bijeenkomst verschillen. Daarom ontvangt u niet van alle presentaties standaard hand-outs of bestanden. De presentaties van PE-bijeenkomsten die in PDF beschikbaar worden gesteld na afloop van de bijeenkomst kunt u vinden in het Archief PE-bijeenkomsten op de NOB-website.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onderaan deze pagina.