GEANNULEERD: JOB-lezing: 'Recente EU-ontwikkelingen op de Nederlandse vennootschapsbelasting en dividendbelasting' op 2 oktober 2018

dinsdag 02 oktober 2018
Activiteit: 
Lezing - GEANNULEERD -
Inleider(s): 
mr.dr. J.J.A.M. (Jasper) Korving
Tijdsduur: 
19.15 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18.30 uur). Na afloop borrel. Einde ca 21.30 uur.
Locatie: 
Het Evoluon, Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA te Eindhoven
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op 2 oktober a.s. staat er een lezing 'Recente EU-ontwikkelingen op de Nederlandse vennootschapsbelasting en dividendbelasting' gepland. Omdat het minimum aantal deelnemers niet is behaald, is in overleg met de spreker besloten de lezing te annuleren.

Op dinsdag 2 oktober 2018 organiseert de Commissie Vaktechniek in Eindhoven de lezing 'Recente EU-ontwikkelingen op de Nederlandse vennootschapsbelasting en dividendbelasting'. De lezing zal worden verzorgd door mr.dr. J.J.A.M. (Jasper) Korving.

De Nederlandse wet op de vennootschapsbelasting en dividendbelasting wordt steeds meer beïnvloed door de EU. Hierbij kan gedacht worden aan ATAD 1 die per 1 januari 2019 in de nationale wet geïmplementeerd dient te zijn. Bovendien kunnen de uitspraken van het Europese Hof van Justitie ingrijpende gevolgen hebben voor de nationale wetgeving, waarvan het meest recente voorbeeld de per-elementbenadering is. Het kabinet dient de huidige wetgeving EU-proof te maken.

Korving zal de belangrijkste aandachtspunten bespreken voor de nationale en internationale belastingadviespraktijk. Er wordt onder andere aandacht besteed aan het (nu nog verwachte) wetsvoorstel implementatie ATAD 1, de wijzigingen in de dividendbelasting en de spoedreparatiemaatregelen fiscale eenheid. Vanzelfsprekend worden de maatregelen die op Prinsjesdag bekend zullen worden in aanmerking genomen.

Korving is werkzaam bij het Wetenschappelijk Bureau bij Deloitte Belastingadviseurs. Daarnaast is hij universitair docent aan de Universiteit van Maastricht. Zijn promotieonderzoek was gericht op een meer neutrale belastingheffing van ondernemingen in de Europese interne markt.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen en te netwerken.

De locatie Evoluon is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto.
PARKEREN: Deelnemers kunnen gebruik maken van de parkeerplekken op het terrein. De parkeerkosten zijn voor eigen rekening. Parkeermunten t.b.v. uitrijden parkeerterrein kunnen worden aangeschaft bij de receptie à € 5,00 per stuk.

Aanmelden kan tot en met 27 september. Kosten: geen. Maar wie zich opgeeft en niet komt opdagen wordt € 50,- in rekening gebracht. Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Bij annulering na 27 september wordt ook € 50,- in rekening gebracht (dit zijn de kosten die dan reeds voor jouw aanmelding gemaakt zijn), tenzij je een vervanger regelt. Deze vervanger moet lid zijn van de Jonge Orde van Belastingadviseurs.