Grensoverschrijdende arbeid Artikel 15 en 16 OESO-Modelverdrag

woensdag 21 maart 2018
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
prof. dr. mr. F.P.G. Pötgens, mr. dr. A.S. Cools
Tijdsduur: 
van 14.25 uur tot 19.30 uur
Locatie: 
Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen-Rijsenburg
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
4

Op woensdag 21 maart 2018 kunt u deelnemen aan het PE-seminar ‘Grensoverschrijdende arbeid/Artikel 15 en 16 OESO Modelverdrag.

De bijeenkomst is bestemd voor gewone leden (specialisten) die werkzaam zijn in de internationale praktijk en veelvuldig met artikel 15 en 16 te maken hebben.

 

Het programma kent de volgende onderdelen.

  • Werknemersbeloningen onder belastingverdragen (Artikel 15 OESO-MV)
    Inleider: prof. dr. mr. F.P.G. Pötgens (De Brauw Blackstone Westbroek)
  • Directeursbeloningen onder belastingverdragen (Artikel 16 OESO-MV)
    Inleider: mr. dr. A.S. Cools (Belastingdienst Grote ondernemingen Zuid)
  • Discussie: casusbehandeling en stellingen

Casus
Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld vooraf (geanonimiseerde) casus in te brengen. Deze worden doorgestuurd aan de inleiders. Als er geschikte casus worden aangedragen, zullen deze bij het onderdeel 'Casusbehandeling en stellingen' worden behandeld. De voorkeur gaat er naar uit dat u de casus schriftelijk indient, dat kan door een mail te sturen naar peprogramma@nob.net.

De kosten voor deelname bedragen € 260,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 30. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via uw persoonlijke pagina of via de link onderaan deze pagina.