U bent hier

Het nieuwste dilemma in de DilemmApp: Duurzaam kantoor

20 januari 2021

Duurzaam kantoor

Ik ben partner bij een middelgroot kantoor. Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en besteden hier in onze marketing uitlatingen ook veel aandacht aan. Ik sta een belangrijke cliënt (een DGA) van ons kantoor al jaren bij. Op dit moment ben ik bezig met de uitwerking van een bedrijfsopvolgingstraject, dat wordt uitgevoerd conform mijn advies. Plots staat de cliënt in de krant met verdenkingen van zeer ernstige milieudelicten, volgens de krant gepleegd door dochterondernemingen van de cliënt. De directe betrokkenheid van cliënt staat nog niet vast. Wat doe ik?

  1. Ik blijf cliënt gewoon bijstaan bij de uitwerking van het bedrijfsopvolgingstraject.
  2. Ik vraag de cliënt om uitleg, maar blijf de cliënt sowieso bijstaan bij de uitwerking van het bedrijfsopvolgingstraject.
  3. Ik vraag de cliënt om uitleg en als sprake is van directe betrokkenheid, beëindig ik mijn werkzaamheden zodra het bedrijfsopvolgingstraject is voltooid.
  4. Ik vraag de cliënt om uitleg en als sprake is van directe betrokkenheid, beëindig ik mijn werkzaamheden per direct.

 

Beantwoord dit dilemma in de DilemmApp en zie hoe andere NOB-leden reageren. Na twee weken plaatst de NOB een reactie (slotopmerking).

Heeft u de DilemmApp nog niet? Hier vindt u hoe u deze kunt downloaden en welke verificatiecode u nodig heeft: https://www.nob.net/nob/commissie-beroepszaken/dilemmapp