Impact van COVID-19 pandemie op verrekenprijzen (webinar)

donderdag 28 januari 2021
Activiteit: 
PE-webinar
Inleider(s): 
mr. L.T.M. Hautvast, dhr. P.F. Klaver, drs. T.A.B. van den Ouden, drs. J.T. Reyneveld – RA, mr. F.C. Vinks en L.J.J.C. van Wijnen RA
Tijdsduur: 
van 16.00 - 17.40 uur
Locatie: 
Online
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
1,5

Op 28 januari organiseert de SOB in samenwerking met de sectie Transfer Pricing een PE-webinar 'Impact van COVID-19 pandemie op verrekenprijzen'.

Op 18 december 2020 heeft de OESO een rapport uitgebracht onder de titel “Guidance on the transfer pricing implications of the COVID-19 pandemic”. In het rapport worden de volgende onderwerpen behandeld:

  1. Comparability analysis;
  2. Losses and the allocation of COVID-19 specific costs;
  3. Government assistance programmes;
  4. Advance Pricing Agreements.

Hoewel het document wel toelichting en richting geeft bij deze onderwerpen, blijft er voor de praktijk veel ruimte voor interpretatie. Dit biedt flexibiliteit, maar schept daarmee ook onduidelijkheid. Hoe kunnen belastingdienst en belastingplichtigen omgaan met deze flexibiliteit en onduidelijkheid? Dit staat centraal in het webinar op 28 januari van 16.00 – 17.40 uur. Tijdens dit webinar worden de onderwerpen uit het OESO rapport in de Nederlandse context behandeld door middel van korte inleidingen gevolgd door paneldiscussies waaraan zowel transfer pricing specialisten uit de advieswereld als van de belastingdienst deelnemen.

De inleiders en panelleden zijn: mr. L.T.M. Hautvast (Belastingdienst), dhr. P.F. Klaver (Belastingdienst), drs. T.A.B. van den Ouden (STP Tax Lawyers), drs. J.T. Reyneveld – RA (Meijburg & Co),  mr. F.C. Vinks (BDO) en L.J.J.C. van Wijnen RA (Belastingdienst)

Inbreng praktijkvragen
Om de paneldiscussies zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de vragen die leven in de (transfer pricing) praktijk kunnen deelnemers tot 26 januari (geanonimiseerde) praktijkvragen inbrengen. Deze sturen we door aan de inleiders. U kunt uw vragen mailen naar peprogramma@nob.net. Tijdens de sessie kunnen er ook vragen via de chatfunctie worden gesteld. De inleiders stellen het echter op prijs uw vragen vooraf te ontvangen. Wij kunnen niet garanderen dat alle vragen zullen worden behandeld.

De kosten voor deelname bedragen € 97,50 (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 50. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 30. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

Deelnemers ontvangen enkele dagen van tevoren een inloglink voor het webinar. Het webinar wordt aangeboden in ZOOM.

Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. De annuleringskosten bedragen 100% tenzij u zelf of het bureau NOB een plaatsvervanger (gewoon lid van de NOB) vindt. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.