Jaarcongres 2023

donderdag 13 april 2023
Activiteit: 
Jaarcongres
Inleider(s): 
Donatello Piras (dagvoorzitter), Bart Snels, Natalie Speet, Henk Koller, Ellen Silverentand, Pierre Steeghs, Edwin de Witte
Tijdsduur: 
15.00 - 18.00 uur (ontvangst vanaf 14.30 uur / aansluitend een borrel tot 19.00 uur)
Locatie: 
Beatrix Theater, Jaarbeursplein te Utrecht
PE-uren: 
2

Op 13 april organiseert de NOB zijn jaarcongres. Onder leiding van dagvoorzitter Donatello Piras belooft het ook deze keer weer een interessante middag te worden. Vaste onderdelen zoals de debatwedstrijd en de jaarrede, inhoud en entertainment wisselen elkaar deze middag af.

Programma
Niels Boef opent het Jaarcongres met zijn traditionele jaarrede. Daarna is er een (vooraf opgenomen) interview met staatssecretaris Marnix van Rij.

Tijdens deze middag komen in een opzet zoals de NOB-BelastingPoort twee onderwerpen aan bod. De eerste BelastingPoort gaat over de aanpak van knelpunten in wet- en regelgeving. Met Bart Snels (Inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane), Natalie Speet (Afdelingshoofd Fiscale Rechtsbeginselen en Invordering bij het DG Fiscale Zaken bij het Ministerie van Financiën) en Henk Koller (directeur NOB)  bespreken we wie welke rol daarin kan of moet spelen. Tijdens de tweede BelastingPoort staan we samen met Ellen Silverentand (Deloitte), Pierre Steeghs (zelfstandig gevestigd belastingadviseur) en Edwin de Witte (SRA) stil bij de veranderingen in het beroep van de belastingadviseur. Door veranderende regelgeving (zowel jaarrekeningenrecht als fiscale wetgeving) en de roep om transparantie ontstaat een wisselwerking tussen accountancy en fiscaliteit. Wat betekent dit nu voor de belastingadviseur?

Debatwedstrijd
Ook dit jaar gaan weer vier jonge leden met elkaar in debat om te bepalen wie zich de beste debater van 2023 mag noemen.

We sluiten het jaarcongres op luchtige wijze af met Joep van Deudekom en Rob Urgert. 

Het volledige programma treft u onderaan de pagina aan.

Locatie
Ook dit jaar wordt het jaarcongres weer in het Beatrix Theater te Utrecht gehouden. Het is niet online te volgen. Het congres start om 15.00 uur (ontvangst vanaf 14.30 uur) en eindigt rond 18.00 uur. Aansluitend is er een borrel.

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden tenzij u korter dan een week van tevoren annuleert of niet komt opdagen. In dat geval wordt EUR 50 administratiekosten in rekening gebracht.

Inschrijven
Inschrijven is mogelijk via uw Persoonlijke Pagina.

Genodigden kunnen zich aanmelden voor het jaarcongres via het aanmeldingsformulier voor relaties.

Algemene ledenvergadering
Voorafgaand aan het jaarcongres is de algemene ledenvergadering. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.

Inschrijven: