JOB-lezing: 'Belastingarresten ontleden' dd 25 april

woensdag 25 april 2018
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
Twee afgevaardigden van het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad der Nederlanden, dr. mr. C. (Coen) Maas en drs. V.L. (Vincent) Meijerman
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.15 uur (ontvangst met koffie/thee en broodjes vanaf 18.30 uur). Na afloop borrel.
Locatie: 
Baker & McKenzie, Claude Debussylaan 54 te Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op woensdag 25 april 2018 organiseert de Commissie Vaktechniek in Amsterdam de lezing 'Belastingarresten ontleden'.

De lezing wordt verzorgd door twee afgevaardigden van het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad der Nederlanden, dr. mr. C. (Coen) Maas en drs. V.L. (Vincent) Meijerman.

Dr. mr. C. (Coen) Maas studeerde klassieke talen en is gepromoveerd op vroegmoderne Latijnse geschiedschrijving. Nadien is hij in dienst van PwC omgeschoold tot fiscalist. Thans is hij verbonden aan het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad en de afdeling belastingrecht van de Universiteit Leiden. In het academisch jaar 2016/17 was hij werkzaam als visiting researcher aan Harvard Law School.
Drs. V.L. (Vincent) Meijerman studeerde fiscale economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is zijn fiscale loopbaan begonnen bij EY en heeft in 2015 de overstap gemaakt naar het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad. Hij heeft daar voor de Advocaten-Generaal R.E.C.M. Niessen en R.L.H. IJzerman gewerkt. Thans is hij werkzaam voor P.J. Wattel.

Als fiscalist is het ontleden en begrijpen van arresten noodzakelijk. Omdat het lezen van arresten als lastig en tijdrovend wordt ervaren, wordt in veel gevallen aangesloten bij een samenvatting of aantekening bij een arrest. Tijdens de lezing zullen de sprekers een aantal tips en tricks geven om arresten op een efficiënte manier zelf eigen te kunnen maken. Ook zal worden stil gestaan bij de opbouw van belastingarresten, de verschillende facetten van belastingrechtspraak en de rol van de Hoge Raad hierin.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

De locatie is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren kan in de parkeergarage Mahler. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Ingrid de Jong (i.de.jong@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren.