JOB-Lezing: 'De complexiteit omtrent het Belastingplan 2019; van ATAD implementatie tot heroverweging Dividendbelasting' op 20 november

dinsdag 20 november 2018
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. M.C. (Martin) de Graaf en mw. drs. J.F. (Judith) Jansen
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.15 uur (ontvangst met koffie/thee en broodjes vanaf 18.30 uur). Na afloop borrel.
Locatie: 
Loyens & Loeff, Fred. Roeskestraat 100, 1076 ED Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 20 november 2018 organiseert de Commissie Vaktechniek in Amsterdam de lezing 'De complexiteit omtrent het Belastingplan 2019; van ATAD implementatie tot heroverweging Dividendbelasting.'

Inleiders zijn mr. M.C. (Martin) de Graaf en mevrouw drs. J.F. (Judith) Jansen. De Graaf heeft fiscaal recht gestudeerd in Leiden. Hij is werkzaam als Aanspreekpunt voor Potentiële Buitenlandse Investeerders (APBI) bij de Belastingdienst Rotterdam. Ook maakt hij deel uit van het APA/ATR-team van de Belastingdienst Rotterdam. Hij werkte voorheen bij de belastingverdragenafdeling van het Ministerie van Financiën en is verbonden aan de VU Amsterdam en aan Vakstudie-Nieuws. Jansen is werkzaam bij het APA/ATR-team van de Belastingdienst in Rotterdam. Na ongeveer 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de internationale adviespraktijk bij PwC, werkt zij sinds 5,5 jaar binnen het APA/ATR-team als rechterhand van het aanspreekpunt buitenlandse investeringen. Per 1 januari 2017 vervult zij de rol van 'hoofd ATR'.

De publieke aandacht voor de fiscaliteit en de verscheidene belastingmaatregelen lijkt in 2018 wederom te zijn toegenomen. Niet in de laatste plaats komt dit door de uitvoerige discussies omtrent de Dividendbelasting maar er moet voor gewaakt worden dat de andere (beoogde) relevante fiscale zaken en maatregelen niet raken ondergesneeuwd. De lezing zal dan ook starten met een beperkte inleiding over een serie actuele 'vestigingsklimaat-onderwerpen'. Na deze inleiding zal er aandacht worden besteed aan een aantal specifieke onderwerpen waarbij er continu ruimte is voor gedachtewisseling tussen sprekers en publiek. Als onderwerpen kan daarbij gedacht worden aan (a) 'herijking 'crossborder' zekerheid vooraf', (b) invoering bronbelastingen op rente en royalty's, (c) CFC-regels, (d) ervaringen met BAPA's en onderling overleg tussen bevoegde autoriteiten, (e) ervaringen met transparantie (CBC, rulinguitwisseling, mandatory disclosure) en (f) status Heroverweging pakket vestigingsklimaat.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

De lezing wordt gehouden bij Loyens & Loeff, Fred. Roeskestraat 100, 1076 ED Amsterdam.

Loyens & Loeff is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren: gelegenheid tot parkeren is er in de parkeergarage. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Ingrid de Jong (i.de.jong@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren.