JOB-lezing: ‘De meldingsplicht voor belastingadviseurs bij grensoverschrijdende fiscale constructies’ dd 21 september 2017

donderdag 21 september 2017
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. N. (Niek) de Haan
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.15 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18.30). Na afloop borrel.
Locatie: 
BDO, K.P. van der Mandelelaan 40 in Rotterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 21 september organiseert de Commissie Vaktechniek in Rotterdam de lezing 'De meldingsplicht voor belastingadviseurs bij grensoverschrijdende fiscale constructies'.

Inleider is mr. (N.) Niek de Haan, partner bij BDO te Amstelveen. De Haan is lid van het bestuur van de adviesgroep voor EU-recht van BDO International, alsmede lid van het bestuur van de sectie Europees recht van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Op 21 juni jl. lanceerde de Europese Commissie een conceptrichtlijn in haar strijd tegen belastingontwijking. Op grond van dit voorstel zijn belastingadviseurs, accountants, banken en advocaten vanaf 2019 verplicht grensoverschrijdende fiscale constructies waardoor minder belasting wordt afgedragen te melden bij hun lokale fiscus. Tijdens deze JOB-lezing zal aandacht worden besteed aan het voortraject van voornoemde concept richtlijn, de zogeheten panama hearings, en zal worden ingegaan op de inhoud van de richtlijn zelf. Na dit theoretische gedeelte zullen verschillende casussen worden besproken waarmee iedere adviseur in de praktijk te maken kan krijgen. Ben jij klaar voor de discussie?

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

De locatie is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Met het OV is het een paar minuten lopen vanaf halte Kralingse Zoom. Kom je met de auto dan kun je na 18.00 uur gratis parkeren voor het pand.