JOB-lezing: ‘Douane vs. Transfer Pricing’ op 6 december

donderdag 06 december 2018
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
J. (Jack) Nuijten
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.15 uur (ontvangst met koffie/thee en broodjes vanaf 18.30 uur). Na afloop borrel.
Locatie: 
Loyens & Loeff N.V., Blaak 31, 3011 GA Rotterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op 6 december 2018 organiseert de Commissie Vaktechniek in Rotterdam de lezing 'Douane vs. Transfer Pricing’.

Inleider van deze lezing is J. (Jack) Nuijten, fiscalist bij Loyens & Loeff. Nuijten heeft deze problematiek vanuit verschillende werkkringen (Belastingdienst/Douane, een multinational en de adviespraktijk) benaderd. De correlatie tussen douane en Transfer Pricing staat in toenemende mate in de belangstelling. De belangstelling wordt gevoed door internationale ontwikkelingen als Brexit, BEPS en de groeiende aandacht hiervoor van de belasting- en douaneautoriteiten. Op verschillende niveaus is toenadering zichtbaar tussen specialisten uit verschillende disciplines. Een verdere convergentie tussen deze twee vakgebieden wordt door NGO’s en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven aanbevolen.

Gedurende de lezing komen aan de orde:

  • de samenloop tussen de twee disciplines;
  • hoe hiermee wordt (of zou moeten worden) omgegaan in de praktijk; en
  • ‘takeaways’ voor de fiscalist.

De lezing is erop gericht de bezoeker in staat te stellen risico’s en kansen te signaleren binnen de fiscale advisering. Tijdens de lezing zal continu ruimte zijn voor gedachtewisselingen tussen het publiek en de inleider.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

Loyens & Loeff is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren: gelegenheid tot parkeren is er in de parkeergarage. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Ingrid de Jong (i.de.jong@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren.