JOB-lezing ‘EU Unshell richtlijnvoorstel (ATAD 3)’ op dinsdag 12 april 2022

dinsdag 12 april 2022
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
Daniel Elling
Tijdsduur: 
19:00 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18:30 uur), na afloop borrel
Locatie: 
Loyens & Loeff (kantoor Amsterdam), Parnassusweg 300, 1081 LC Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op 12 april organiseert de Commissie Vaktechniek een JOB-lezing over het EU Unshell richtlijnvoorstel (ATAD 3).

Op 22 december 2021 heeft de Europese Commissie haar Unshell voorstel gepubliceerd, dat voorziet in EU-maatregelen om het gebruik van lege entiteiten (brievenbusvennootschappen of shells) voor fiscale doeleinden tegen te gaan (het EU Unshell richtlijnvoorstel).

In het kort houdt het EU Unshell richtlijnvoorstel in dat een entiteit die (i) kwalificeert als shell, (ii) niet in aanmerking komt voor een vrijstelling en (iii) ook niet beschikt over voldoende substance, behoudens tegenbewijs de toegang kan verliezen tot belastingverdragen en richtlijnen. Daarnaast introduceert het EU Unshell richtlijnvoorstel een aanvullende informatieverplichting voor belastingplichtigen. Nederland heeft inmiddels laten weten het EU Unshell richtlijnvoorstel te ondersteunen.

In deze JOB-lezing gaat Daniel Elling in op het EU Unshell richtlijnvoorstel. Aan bod komen het doel, de werking en de timing van het voorstel, met aandacht voor de onzekerheden die nog in het voorstel zitten. Een en ander wordt geïllustreerd aan de hand van voorbeelden. 

Locatie
Deze lezing zal plaatsvinden bij Loyens & Loeff (kantoor Amsterdam), Parnassusweg 300, 1081 LC Amsterdam.

Vanaf 18:30 uur ontvangst met broodjes, na afloop van de lezing vindt een borrel plaats. Wij volgen de richtlijnen van de overheid op. Bij aanscherping van de coronamaatregelen worden de mogelijkheden geëvalueerd, bij wijziging van planning of locatie wordt u geïnformeerd. 

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor JOB-leden. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 60. Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.