JOB-lezing: 'Fiscale aspecten van cash pooling' met aansluitend een BBQ op 20 juni 2019

donderdag 20 juni 2019
Activiteit: 
JOB-Lezing/BBQ
Inleider(s): 
mr. J. (Kuba) Grabarz LLM, A.E. (Andre) Dekker MSc en mr. M. (Martin) Morawski
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 18.30 uur (ontvangst met koffie/thee vanaf 18.00 uur); Aanvang borrel/BBQ: 20.00 uur.
Locatie: 
Lezing: Baker & McKenzie, Claude Debussylaan 54 te Amsterdam; Borrel/BBQ: Strandzuid, Europaplein 22 in Amsterdam.
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 20 juni 2019 organiseert de Commissie Vaktechniek in Amsterdam de lezing 'Fiscale aspecten van cash pooling', met aansluitend een BBQ.

De lezing wordt verzorgd door mr. J. (Kuba) Grabarz LL.M., A.E. (Andre) Dekker MSc en mr. M. (Martin) Morawski en vindt plaats bij Baker McKenzie.

Iedere multinational heeft te maken met het beheer van liquide middelen binnen de groep (ook wel bekend als cash of treasury management). Bij sommige groepsvennootschappen is bijvoorbeeld sprake van een geldoverschot terwijl bij andere groepsvennootschappen sprake is van een geldtekort. Een cash pool is een welbekende en door veel multinationals toegepaste methode om gelden binnen een multinational te (her)alloceren.

Door verschillende economische, regulatoire en fiscale ontwikkelingen (bijv. negatieve rentes, anti-BEPS-initiatieven van de OESO en EU, een verhoogd kennisniveau en interesse van belastingautoriteiten, de Brexit en de US tax reform), worden cash pools in toenemende mate geconfronteerd met uitdagingen vanuit vennootschapsbelasting-, transfer pricing-, en btw-perspectief.  

De sprekers hebben jarenlange ervaring op het gebied van financieringstransacties en treasury-activiteiten. In deze hoedanigheid zijn zij betrokken geweest bij verschillende facetten van cash pooling, waaronder het opzetten en herstructureren van cash pools, alsmede fiscale geschillen op dit vlak. Tijdens deze lezing zullen zij deze ervaringen en hun kennis delen en ingaan op de uitdagingen waar multinationals die gebruik maken van cash pools mee geconfronteerd worden.

De lezing wordt gehouden bij Baker & McKenzie, Claude Debussylaan 54 in Amsterdam.

Parkeren kan in de parkeergarage Mahler. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Nalan Baykal (n.baykal@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren.

NOB-leden die deze lezing bijwonen kunnen hiervoor 1 PE-uur inbrengen.

Borrel en BBQ

Na de lezing ben je van harte welkom voor de BBQ bij Strandzuid, Europaplein 22 in Amsterdam. Parkeren kan in de RAI parkeergarage. De parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Het is ook mogelijk om je alleen voor de lezing of alleen voor de BBQ in te schrijven. JOB’ers die zich voor zowel de lezing als de BBQ aanmelden krijgen voorrang bij de plaatsing.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de lezing en BBQ. Maar wie zich opgeeft en niet komt opdagen wordt EUR 50,- in rekening gebracht. Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail (n.baykal@nob.net). Bij annulering na 13 juni wordt ook EUR 50,- in rekening gebracht (dit zijn de kosten die dan reeds voor jouw aanmelding gemaakt zijn), tenzij je een vervanger regelt. Deze vervanger moet lid zijn van de Jonge Orde van Belastingadviseurs.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via onderstaande links: