JOB-lezing: 'Ontwikkelingen omtrent de kwalificatie van buitenlandse samenwerkingsverbanden' dd 23 januari

dinsdag 23 januari 2018
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
prof. dr. J.L. (Jan) van de Streek
Tijdsduur: 
Aanvang: 19.15 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18.30 uur). Einde lezing ca 20.30 uur. Borrel na afloop.
Locatie: 
Loyens & Loeff, Blaak 31 in Rotterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 23 januari 2018 organiseert de Commissie Vaktechniek in Rotterdam de lezing 'Ontwikkelingen omtrent de kwalificatie van buitenlandse samenwerkingsverbanden'.

Inleider is prof. dr. J.L. (Jan) van de Streek. Van de Streek is hoogleraar Fiscaal Concernrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en verbonden aan het Amsterdam Center for Tax Law (ACTL) van de Universiteit van Amsterdam.

In de belastingadviespraktijk heeft men te maken met een veelheid aan buitenlandse samenwerkingsverbanden. Zijn zij fiscaal transparant of juist niet? Het beleidsbesluit dateert alweer uit 2009 en kent diverse oplossingvacuüms. Vaak is een combinatie van beperkte aansprakelijkheid en fiscale transparantie gewenst. Tijdens deze JOB-lezing wordt ingegaan op de kwalificatie van buitenlandse samenwerkingsverbanden mede in het licht van (i) stelsels in andere landen, (ii) de uitvoeringspraktijk van de Belastingdienst, (iii) de flex-bv die we hebben sinds 2012 en (iv) de modernisering van het personenvennootschapsrecht dat zijn licht waarschijnlijk gaat zien in 2018.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

De locatie is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Gratis parkeren mogelijk is bij de parkeergarage onder de markthal (naast kantoor Loyens & Loeff Rotterdam). Loyens & Loeff heeft binnen kantoor een automaat waarmee parkeerkaarten vanuit de markthal kunnen worden afgestempeld. Bij vertrek hoeft deze kaart alleen nog maar te worden gescand bij de betaalautomaat in de markthal.