JOB-lezing: ‘Over 60 jaar informeel kapitaal – is het einde in zicht?’ op 11 juli 2019

donderdag 11 juli 2019
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
prof. dr. R.P.C.W.M. (Roland) Brandsma
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 19.15 uur (ontvangst met koffie/thee en broodjes vanaf 18.30 uur). Na afloop borrel.
Locatie: 
PwC, Fascinatio Boulevard 350 te Rotterdam
Soort PE: 
1
PE-uren: 
Vaktechnisch

Op donderdag 11 juli 2019 organiseert de Commissie Vaktechniek in Rotterdam de lezing ‘Over 60 jaar informeel kapitaal – is het einde in zicht?’.

De lezing zal worden verzorgd door prof. dr. R.P.C.W.M. (Roland) Brandsma, partner binnen de belastingadviespraktijk van PwC en voorzitter van de Opinie Commissie. Hij is ook hoogleraar Fiscale Economie aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar Algemeen belastingrecht aan de Universiteit Nyenrode. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring in de belastingadviespraktijk en heeft vele boeken en wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

Tijdens deze lezing zal worden ingegaan op de doctrine van informeel kapitaal binnen het belastingrecht. Brandsma zal de oorsprong van informeel kapitaal behandelen en de rechts- en beleidsontwikkeling daarvan door de decennia heen. Daarnaast zal aan de hand van casusvoorbeelden ingegaan worden op de gevolgen van informeel-kapitaalstructuren in internationale situaties en hoe deze zich verhouden tot internationaal gemaakte belastingafspraken (ATAD II/BEPS action point 2). Aan de hand van vrijgegeven interne notities van het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst over informeel kapitaalstructuren en de aangekondigde maatregelen in het toekomstige rulingbeleid komt ook de beleidsdimensie aan bod.

Aanmelding kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

PwC is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Gelegenheid tot parkeren is er in de parkeergarage. Hiervoor dient voorafgaand aan de lezing een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Nalan Baykal (n.baykal@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren.