JOB-lezing “Tax & Private Equity: fiscale aandachtspunten bij de opzet van de acquisitiestructuur” op 6 juni 2023

dinsdag 06 juni 2023
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
Jean Paul Dresen
Tijdsduur: 
19:00 uur (ontvangst met broodjes vanaf 18:30 uur) - 20:15 uur, na afloop borrel
Locatie: 
DLA Piper, Amstelveenseweg 638, 1081 JJ Amsterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 6 juni 2023 organiseert de Commissie Vaktechniek de JOB-lezing “Tax & Private Equity: fiscale aandachtspunten bij de opzet van de acquisitiestructuur”.

Tijdens de lezing wordt aandacht besteed aan de fiscale aandachtspunten bij de opzet van een acquisitiestructuur bij de aankoop door Nederlandse of buitenlandse private equity fondsen. Welke invloed heeft recente fiscale wet- en regelgeving? Hoe worden management incentive plans bijvoorbeeld vormgegeven?

Aan bod komen onder meer de laatste ontwikkelingen op het gebied van (i) renteaftrekbeperkingen, (ii) kwalificatie van buitenlandse rechtsvormen, (iiii) aan-en verkoopkosten, (iv) earn-out en vendor loan en (v) de lucratief belang regeling, met name ook in internationaal verband.

De JOB-lezing wordt verzorgd door Jean Paul Dresen, partner bij DLA Piper in Amsterdam met meer dan 20 jaar ervaring in nationaal en internationaal belastingrecht. Hij is gespecialiseerd in Transactional Tax en zijn cliënten zijn met name (buitenlandse) private equity fondsen en real estate fondsen.

Locatie
De lezing vindt plaats bij DLA Piper, Amstelveenseweg 638, 1081 JJ te Amsterdam

Vanaf 18:30 ontvangst met broodjes, na afloop van de lezing is er een borrel.

Aanmelden
Het maximum aantal deelnemers bedraagt 60. Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Schrijf je dus snel in!