JOB-lezing: ‘Wetsvoorstel implementatie ATAD’ met aansluitend een BBQ op 18 oktober 2018

donderdag 18 oktober 2018
Activiteit: 
JOB-lezing
Inleider(s): 
mr. F. (Fred) van Horzen
Tijdsduur: 
Aanvang lezing: 18.00 uur (ontvangst met koffie/thee vanaf 17.30 uur); Aanvang borrel/BBQ: ca. 19.30 uur.
Locatie: 
Lezing: Meijburg & Co, Weena 654 in Rotterdam (4e verdieping); Borrel/BBQ: Biergarten, Schiestraat 18 in Rotterdam.
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

In aansluiting op Prinsjesdag organiseert de Commissie Vaktechniek op donderdag 18 oktober in Rotterdam de lezing ‘Wetsvoorstel implementatie ATAD’. Aansluitend vindt er een BBQ plaats.

Inleider is mr. F. (Fred) van Horzen, partner bij Meijburg & Co, werkzaam binnen de vennootschapsbelastingpraktijk. Van Horzen is de grondlegger van het huidige Tax Knowledge Center (TKC) van Meijburg en combineert zijn werkzaamheden voor het TKC met praktijkwerk. Ook publiceert hij regelmatig artikelen op het gebied van belastingrecht.

Tijdens de lezing zal worden ingegaan op het wetsvoorstel met betrekking tot de implementatie van de ATAD in de Nederlandse belastingwetgeving dat op Prinsjesdag gepubliceerd zal worden. Hierbij zal uitgebreid worden stilgestaan bij de gevolgen van de nieuwe wetgeving voor de praktijk - wat werkt nog, en wat niet meer?

De lezing wordt gehouden bij Meijburg & Co Belastingadviseurs, Weena 654 in Rotterdam. De lezing vindt plaats op de 4e verdieping (bereikbaar via de lift van Toren B).

Parkeren: gelegenheid tot parkeren is er in de naastgelegen Parkeergarage Schouwburgplein 2, ingang via de Weenatunnel (let op: dit is niet de parkeergarage onder het pand van Meijburg & Co Belastingadviseurs!). Voorafgaand aan de lezing dient een parkeerplaats te worden aangevraagd. Nadat je je hebt ingeschreven kun je Ingrid de Jong (i.de.jong@nob.net) mailen om een parkeerplaats te reserveren. Na afloop van de lezing zullen uitrijkaarten worden verstrekt.
Openbaar Vervoer: het kantoor van Meijburg & Co ligt tegenover het station Rotterdam Centraal. De ingang is naast Holland Casino, via Toren B, waar in de hal Cooblue receptie zit.

NOB-leden die deze bijeenkomst bijwonen kunnen hiervoor 1 PE-uur inbrengen.

Borrel en BBQ:

Na de lezing ben je van harte welkom voor de BBQ bij de Biergarten, Schiestraat 18 in Rotterdam. De Biergarten ligt op loopafstand van het kantoor van Meijburg & Co en Station Rotterdam Centraal. Wij gaan er van uit dat de zon nog schijnt, maar bij slecht weer is een overdekte ruimte beschikbaar. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid bij de Biergarten is Q-Park Weena. Deze parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Het is ook mogelijk om je alleen voor de lezing of alleen voor de BBQ in te schrijven. Er kunnen maximaal 70 JOB’ers aan de lezing en BBQ deelnemen. JOB’ers die zich voor zowel de lezing als de BBQ aanmelden krijgen voorrang bij de plaatsing.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de lezing en BBQ. Maar wie zich opgeeft en niet komt opdagen wordt EUR 50,- in rekening gebracht. Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail (i.de.jong@nob.net). Bij annulering na 11 oktober wordt ook EUR 50,- in rekening gebracht (dit zijn de kosten die dan reeds voor jouw aanmelding gemaakt zijn), tenzij je een vervanger regelt. Deze vervanger moet lid zijn van de Jonge Orde van Belastingadviseurs.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via onderstaande links: