U bent hier

Kevin Dubbeld wint NOB/LOF-scriptieprijs 2018

09 oktober 2018

Op 21 september reikte bestuurslid Niek de Haan op het LOF-congres in Den Bosch de NOB/LOF-scriptieprijs 2018 uit aan Kevin Dubbeld voor zijn masterscriptie De problematiek van een holdingvennootschap bij de bedrijfsopvolgingsfaciliteit. De winnaar studeerde fiscaal recht aan Tilburg University; hij werkt bij PwC in Eindhoven.

In zijn scriptie onderzoekt Kevin Dubbeld of de bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) in de Successiewet in lijn is met de doelstelling die ze heeft: voorkomen dat de continuïteit van een onderneming in gevaar komt doordat er met de fiscus afgerekend moet worden voor de schenk- en erfbelasting. Zijn conclusie is dat de BOF in zeer veel situaties uitwerkt zoals beoogd. Maar er is wel ruimte voor verbetering; hij doet daarvoor een aantal concrete suggesties.

De scriptie is verschenen bij Kluwer als deel 27 in de NOB/LOF-serie

DE PRIJS
De NOB/LOF-scriptieprijs bestaat uit publicatie in de NOB/LOF-scriptiereeks (uitgegeven door Kluwer) en een bedrag van € 2.500. De jury was in 2018 als volgt samengesteld: prof. mr. E.C.C.M. Kemmeren (Tilburg University; voorzitter), prof. dr. J.P. Boer (Universiteit Leiden) en mr. B.R. Zoetmulder (voorzitter NOB). De prijs werd voor de 27e keer uitgereikt.