Medior Tax Community Meeting - Nederland vestigingsland: ontwikkelingen en toekomstvisies op 7 maart 2019

donderdag 07 maart 2019
Activiteit: 
MOB-special
Tijdsduur: 
Aanvang: 16.00 uur. Einde ca. 20.00 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel, Winthontlaan 4-6, 3526 KV Utrecht
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
2

Op donderdag 7 maart 2019 organiseert de MOB samen met het Platform Versterking Vaktechniek van de Belastingdienst de allereerste Medior Tax Community Meeting. De MOB, het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst beogen met deze bijeenkomst de wederzijdse contacten en relaties aan te halen tussen de medior / meer ervaren fiscalisten werkzaam bij deze organisaties met als doel een uitwisseling van fiscale kennis en inzicht te verwerven in elkaars standpunten en ervaringen. Het uitgangspunt is dat initiatief zal leiden tot een jaarlijks terugkerend, gezamenlijk evenement waarbij een actueel thema wordt belicht.
 
De eerste bijeenkomst staat in het teken van het internationale belastingrecht. Het internationale belastingrecht is de laatste jaren onderworpen aan grote veranderingen, mede onder druk van de maatschappij, overheden, en internationale en non-gouvernementele organisaties. Naar verwachting zal dat in de nabije toekomst niet veel anders zijn. Wat voor impact heeft dit op Nederland als vestigingsland? Waar liggen de uitdagingen en kansen voor Nederland in het licht van deze ontwikkelingen? Stef van Weeghel geeft als "Global Tax Policy Leader" bij PwC en hoogleraar internationaal belastingrecht aan de UvA een inleiding over de recente, huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van het internationale belastingrecht. Vervolgens zal Dirk Jan Sinke als “Head of Tax Policy" bij VNO-NCW en MKB-Nederland een inleiding geven over de positie van Nederland binnen de context van die ontwikkelingen, en waar de uitdagingen en kansen liggen voor Nederland (en het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst). Vervolgens worden na een pauze met buffet beide sprekers geïnterviewd over hun standpunten en visies omtrent het thema. Tijdens de bijeenkomst bestaat er voor de deelnemers volop gelegenheid vragen en standpunten te delen met fiscalisten die deze bezien vanuit een ander perspectief.

Programma: 

16:00 uur – 16:30 uur       Ontvangst
16:30 uur – 17:00 uur       Recente, huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van internationaal belastingrecht
 Inleider: prof. dr. Stef van Weeghel (PwC en hoogleraar Internationaal Belastingrecht, Universiteit van Amsterdam)
17:00 uur – 17:30 uur Nederland in internationale context Inleider: mr. Dirk Jan Sinke (VNO/NCW) 
17:30 uur – 18:15 uur Pauze met buffet
18:15 uur – 19:15 uur      Q&A sessie met Stef van Weeghel en Dirk Jan Sinke 
19.15 uur – 20.00 uurBorrel

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet je je account hebben geactiveerd en ingelogd zijn. NB: het aantal plaatsen voor deze bijeenkomst is beperkt. Er kunnen maximaal 25 MOB’ers deelnemen. Het maximum aantal deelnemers per kantoor bedraagt 5 indien het totaal aantal van 25 aanmeldingen is bereikt. Registratie gaat op volgorde van aanmelding. Meld je dus snel aan om zeker te zijn van deelname!

Kosten geen. Maar wie na 28 februari 2019 annuleert wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Annulering is uitsluitend per mail (n.baykal@nob.net) mogelijk. De administratiekosten worden ook in rekening gebracht aan leden die niet komen opdagen. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2019 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2009 t/m 31 december 2013.

Praktische informatie
Van der Valk Utrecht is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken. De locatie beschikt over een parkeergarage voor 330 personenauto's. Op drukke dagen kan het voorkomen dat de parkeergarage vol is. Bezoekers worden in dat geval doorverwezen naar een verderop gelegen parkeerplaats vanwaar een shuttlebus de bezoekers naar het hotel brengt. Je kunt je auto tegen gereduceerd tarief in de parkeergarage parkeren. De kosten bedragen €1,80 per uur / €5,00 per dag. De parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Routebeschrijving

*MOB

Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2019 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2009 t/m 31 december 2013. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.