NOB Belastingpoort in Nieuwspoort - commentaar op Belastingplan 2020

maandag 30 september 2019
Activiteit: 
NOB-bijeenkomst
Inleider(s): 
mr. P.A. Anthoni drs. M.J.A.M. van Gijlswijk drs. R.A. van der Jagt mw. mr. T.G. Perié mr. M.H.C. Ruijschop
Tijdsduur: 
16.00 -18.00 uur
Locatie: 
Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1.5

 

Jaarlijks analyseert de Commissie Wetsvoorstellen van de NOB het Belastingplan dat door het kabinet op Prinsjesdag wordt ingediend. In deze analyse worden alle fiscale maatregelen van deskundig commentaar voorzien. De commissie doet dit vanuit de expertise van haar leden, met als belangrijke toetsstenen uitvoerbaarheid, effectiviteit en efficiency, regeldruk, terugwerkende kracht, verenigbaarheid met het recht, en de gevolgen voor het investeringsklimaat.

Tot nu toe hield de Commissie Wetsvoorstellen ieder jaar een besloten briefing voor (uitsluitend) Kamerleden en hun medewerkers. Ook nu gebeurt dit eerder op de middag. Dit jaar zal de Commissie aansluitend aan de sessie voor de Kamerleden ook haar conclusies op hoofdlijnen presenteren tijdens een extra editie van Belastingpoort, een recent  initiatief van de NOB in Nieuwspoort. Eerdere onderwerpen tijdens Belastingpoort waren het ‘excessief lenen door DGA’s’ en de behandeling van spaarders in Box 3. De Belastingpoort-bijeenkomsten zijn interactief. Er is ruimschoots gelegenheid om uw ideeën met de aanwezigen te delen.

Het volledige wetscommentaar zal op papier beschikbaar zijn op 4 oktober, zodat het nog kan worden meegenomen bij de schriftelijke vragenronde, dit jaar gepland op 9 oktober.

Aanmelden

Wilt u erbij zijn in Den Haag? Meldt u dan zo spoedig mogelijk aan via uw Persoonlijke Pagina of onderstaande link. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De volgorde van aanmelding is bepalend voor deelname.