U bent hier

Online Belastingpoort over het “Belastingplan 2021” op 28 oktober 2020

22 oktober 2020

Bent u benieuwd naar de reactie van de NOB op het Belastingplan 2021 en andere recente wetsvoorstellen?  Volg dan onze online Belastingpoort op 28 oktober a.s. om 16.30 uur (tot ca 17.30 uur) via deze link.

Programma
Tijdens deze uitzending gaat gespreksleider Robert van der Jagt in gesprek met Susan Raaijmakers, Michael van Gijlswijk, Edwin Heithuis, en Ben Kiekebeld. Zij delen graag hun visie over de voorstellen waaronder de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK), startersregeling in de overdrachtsbelasting, Box 3, de liquidatieverliesregeling, wijzigingen in de verliesverrekening en de ‘exit tax’ dividendbelasting.

Over de sprekers

Susan Raaijmakers
Susan Raaijmakers is partner bij Taxand Nederland en gespecialiseerd in de vastgoedsector. Zij focust zich onder andere op Nederlandse en internationale vennootschapsbelasting, Nederlandse inkomstenbelasting en overdrachtsbelasting. Tevens maakt zij onderdeel uit van het Algemeen Bestuur van de NOB

Michael van Gijlswijk
Michael van Gijlswijk is partner bij Meijburg & Co en werkzaam als hoofd van het Tax Knowledge Center en in de adviespraktijk. Zijn ervaring ligt op het terrein de vennootschapsbelasting, vastgoed en familiebedrijven. Over deze onderwerpen adviseert, doceert en schrijft hij veelvuldig.

Edwin Heithuis
Edwin Heithuis is hoogleraar fiscale economie, in het bijzonder de Belastingheffing van MKB-ondernemingen, aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam en tevens verbonden aan BDO. Hij besteedt in zijn onderwijs en onderzoek al jaren bijzondere aandacht aan de belastingheffing van MKB-ondernemingen. Hij heeft vele boeken en artikelen op zijn naam staan op het gebied van het belastingrecht.

Ben Kiekebeld
Ben Kiekebeld is associate partner bij EY. Zijn specialisaties zijn de innovatiebox en het Europese belastingrecht. Ben doceert en publiceert regelmatig over zijn vakgebied. Verder is hij de voorzitter van de sectie Europees fiscaal recht van de NOB.

Robert van der Jagt
Robert van der Jagt is partner bij Meijburg & Co en gespecialiseerd in internationaal belastingrecht; met name EU-recht en (inter)nationaal fiscaal beleid. Robert is tevens voorzitter van de Commissie Wetsvoorstellen van de NOB

Commentaren Commissie Wetsvoorstellen
De Commissie Wetsvoorstellen van de NOB heeft over het Belastingplan 2021 inmiddels ook een aantal commentaren ingediend. Deze kunt u hier nalezen.

Deelnemen
Noteer 28 oktober 16.30 uur in uw agenda samen met deze link. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Vragen
Tijdens de uitzending is er geen gelegenheid tot het stellen van vragen. U kunt wel uw vraag vooraf over de hierboven genoemde onderwerpen aan onze panelleden stellen via nob@nob.net. De meest gestelde vragen worden behandeld tijdens de uitzending.