ONLINE JOB-lezing: ‘De impact van BEPS op het bedrijfsmodel van MNEs’ op donderdag 29 april 2021

donderdag 29 april 2021
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
drs. S.P. (Sebastiaan) de Buck
Tijdsduur: 
19.00 uur (ontvangst uit virtuele wachtruimte 18:45 uur) - 20.15 uur
Locatie: 
Online
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op donderdag 29 april 2021 organiseert de Commissie Vaktechniek de online JOB-lezing: ‘De impact van BEPS op het bedrijfsmodel van MNEs’.

In deze online JOB-lezing besteedt Sebastiaan de Buck aandacht aan initiatieven van de EU, de VN en in het bijzonder de OESO gericht op de belastingheffing over winsten van het internationaal opererende bedrijfsleven (MNEs). Deze initiatieven – en de hoge snelheid waarmee ze worden ingevoerd – stellen MNEs voor grote uitdagingen. 

Sebastiaan de Buck laat aan de hand van BEPS 1.0-maatregelen en voorgestelde BEPS 2.0-maatregelen (met name Pillar I) zien wat de impact van dergelijke internationale initiatieven in de strijd tegen belastingontwijking is op de structuur en het bedrijfsmodel van MNEs. Specifiek komen het DEMPE-concept uit OESO BEPS 1.0, de impact daarvan op IP en de mogelijke impact van Pillar I op IP en winstallocatie aan bod.

De online JOB-lezing wordt verzorgd door Sebastiaan de Buck. Sebastiaan de Buck is Vice President Tax bij Unilever. Hij is verantwoordelijk voor de fiscale strategie van Unilever en houdt zich onder andere bezig met het OESO BEPS project, fiscale transparantie en transfer pricing. Daarnaast is Sebastiaan de Buck lid van de Commissie Wetsvoorstellen van de NOB en de Sectie Bedrijfsfiscalisten. Tevens verzorgt hij diverse fiscale cursussen en lezingen. Tot slot is Sebastiaan de Buck auteur van verscheidene nationale en internationale publicaties op het gebied van het internationale belastingrecht.

Locatie
Door de COVID-19 maatregelen zal de JOB-lezing niet op locatie worden gehouden, maar online.

Aanmelden
Let op! De lezing is enkel bedoeld voor JOB-leden. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina. 

Platform
Deze lezing wordt aangeboden in MS TEAMS. Deelnemers ontvangen een week voor aanvang de lezing een inloglink.