ONLINE JOB-lezing 'Fiscaliteit in M&A en de SPA' op 24 november 2020

dinsdag 24 november 2020
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
mr. drs. O.E. (Olaf) van der Donk
Tijdsduur: 
19.00 uur (ontvangst/inloop 18:45 uur)
Locatie: 
Online
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op dinsdag 24 november 2020 organiseert de Commissie Vaktechniek de (online) JOB-lezing: 'Fiscaliteit in M&A en de SPA'.
 
Er is geen overname of fusie te bedenken waarbij fiscaliteit geen rol speelt. Dit wordt weerspiegeld in de contracten die bij dergelijke overnames of fusies worden gesloten. Voor fiscalisten die niet iedere dag met dergelijke contracten te maken hebben, kan het doel van de fiscale bepalingen niet altijd even duidelijk zijn. Het is echter van belang deze te begrijpen binnen de juridische context van een overnamecontract.
 
In deze (online) JOB-lezing wordt ingegaan op de fiscale bepalingen in overeenkomsten in het bijzonder de overeenkomst waarbij alle aandelen van een vennootschap worden verkocht de 'share purchase agreement' (SPA). Ook aan de orde komen het 'due diligence' proces en enkele civiele procedures over fiscale bepalingen in de overeenkomst.
 
De (online) JOB-lezing zal worden verzorgd door mr. drs. O.E. (Olaf) van der Donk. Na te hebben gewerkt als belastinginspecteur, heeft Olaf van der Donk bij Ernst & Young (huidige EY) in Londen en Amsterdam (1992-2002) en vervolgens bij Allen & Overy in Amsterdam (2002-2012) een bloeiende fiscale transactiepraktijk opgebouwd. Sinds 2014 is Olaf van der Donk werkzaam bij de fiscale sectie van Clifford Chance in Amsterdam.

Locatie
Door de corona maatregelen zal de JOB-lezing niet op locatie worden gehouden, maar online.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor JOB-leden. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina. 

Platform
Deze lezing wordt aangeboden in MS TEAMS. Deelnemers ontvangen een week voor aanvang van de lezing een inloglink.