ONLINE JOB-lezing: ‘Tax in M&A en de SPA’ op 23 februari 2022

woensdag 23 februari 2022
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
drs. L.J. Luijks
Tijdsduur: 
19.00 uur (ontvangst uit virtuele wachtruimte 18:45 uur) – 20:15 uur
Locatie: 
Online in MS TEAMS
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

Op woensdag 23 februari 2022 organiseert de Commissie Vaktechniek de online JOB-lezing: ‘Tax in M&A en de SPA’.
 
Een M&A transactie bestaat uit verschillende fases met ieder haar eigen fiscale aandachtspunten. In deze lezing geeft Ludo Luijks een introductie in de fiscaliteit bij een overnameproces. Onderwerpen als het due diligence onderzoek, de overnamestructuur en pre completion herstructureringen zullen allemaal aan bod komen. Uiteindelijk is het sluitstuk van vrijwel elke transactie het overnamecontract (de zogenaamde ‘share purchase agreement’ of kortweg ‘SPA’) waarin de koper(s) en verkoper(s) het eens moeten worden over een groot aantal onderwerpen, waaronder ook fiscale onderwerpen. In deze lezing wordt de focus gelegd op de fiscale bepalingen in de SPA en de nuances die hierbij komen kijken afhankelijk van de vraag of je als adviseur de koper of de verkoper bijstaat. Hierbij zal ook worden ingegaan op de invloed van een W&I insurance op de SPA.   
 
Ludo Luijks is partner bij AKD Benelux Lawyers in Amsterdam. Daarvoor werkte hij als senior tax counsel bij APG asset management en als belastingadviseur bij Allen & Overy. Hij is gespecialiseerd in nationaal en internationaal belastingrecht met een focus op de fiscale aspecten van nationale en internationale M&A transacties en de structurering daarvan.

Locatie
De lezing zal online plaatsvinden. 

Platform
Deze lezing wordt aangeboden in MS TEAMS. Deelnemers ontvangen een week voor aanvang de lezing een inloglink.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor JOB-leden. Aanmelden kan via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.