U bent hier

Oproep voor deelname aan onderzoek naar het maatschappelijk draagvlak voor de Bedrijfsopvolgingsregeling

14 juli 2022

Het zal u niet zijn ontgaan: de bedrijfsopvolgingsregeling (‘BOR’) is onderwerp van gesprek in politiek Den Haag. Meningen over de noodzaak en doelmatigheid van de regeling lopen sterk uiteen en de vier coalitiepartijen hebben dan ook afgesproken de BOR tegen het licht te houden: de regeling zou eenvoudiger, eerlijker en minder vatbaar voor oneigenlijk gebruik moeten worden. Er is veel over gezegd en geschreven.

Deze ontwikkelingen zijn reden voor het Centrum voor Notarieel Recht Radboud Universiteit, de sectie belastingrecht van de faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit, Deloitte en Netwerk Notarissen om in de aanloop naar Prinsjesdag 2022 te peilen hoe ondernemers en juridische dienstverleners aankijken tegen het toepassingsbereik van de huidige BOR. Specifiek beoogt het onderzoek te inventariseren welke aspecten van de huidige BOR als (onnodig) ruim of juist als (onnodig) beknellend worden ervaren. De onderzoekers hopen dat het beeld dat deze peiling oplevert een waardevolle en genuanceerde bijdrage zal kunnen vormen aan de actuele maatschappelijke en politieke discussies.

We bieden onze leden de gelegenheid om deel te nemen aan dit onderzoek. Via deze link kunt u deelnemen. Deelname is mogelijk tot 14 augustus 2022.

Voor vragen kunt u contact opnemen met, namens de onderzoekers, Meindert Miedema (Deloitte), Robert Coster (Netwerk Notarissen), of één van de secretariaten van het Centrum voor Notarieel Recht Radboud Universiteit of de sectie belastingrecht van de faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit via onderstaande contactgegevens:

Meindert Miedema
E-mail: memiedema@deloitte.nl
Telefoon: 088 288 40 62

Robert Coster
E-mail: coster@netwerknotarissen.nl
Telefoon: 030 410 07 10

Secretariaat Centrum voor Notarieel Recht RU
E-mail: p.vanvalkenburg@jur.ru.nl
Telefoon: 024 361 21 86

Secretariaat Sectie Belastingrecht RU
E-mail: olga.vankampen-drogt@ru.nl
Telefoon: 024 361 30 88