U bent hier

PE-cursus Optimale BV-structuur in goede en slechte tijden (online)

08 juli 2020

Doelgroep
De cursus is een verdiepingscursus bedoeld voor gewone leden van de NOB die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met BV-structurering.

Docent
mr. drs. R.J.M.M. van den Hurk (zelfstandig gevestigd te Zeist als belastingadviseur en bedrijfsjuridisch adviseur).

Cursusdoel
De cursus is gericht op verbreding en verdieping van de vaktechnische kennis van de cursist in directe samenhang met de praktijk.

Cursusinhoud
In de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Opzet van een optimale BV-structuur zowel voor goede tijden als voor slechte tijden,
  • Aandacht onder andere voor herstructureringsaspecten (fiscale eenheid ja/nee), optimalisatie voor (interne) financiering, tbs
  • Ingegaan wordt op alle fiscale deelgebieden die relevant kunnen blijken: vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, loonbelasting, omzetbelasting, overdrachtsbelasting.                          

Werkwijze
De capitabehandeling kenmerkt zich door een mixture van theorie en praktijk. Het betreft een online cursus. De cursus wordt aangeboden in ZOOM. Deelnemers ontvangen van tevoren een handleiding. De materie wordt door de docent in een interactief college belicht, mede aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Voorbereiding
Uit de evaluaties van eerder georganiseerde bijeenkomsten blijkt dat de deelnemers aan PE-bijeenkomsten behoefte hebben aan diepgang. Om ervoor te zorgen dat de inleiders snel de diepte in kunnen gaan, worden de docenten in de gelegenheid gesteld literatuur ter voorbereiding aan te bevelen. Als de docenten van deze mogelijkheid gebruik maken, ontvangt u de lijst met aanbevolen literatuur en jurisprudentie per mail uiterlijk twee weken voor de bijeenkomst. Voor de goede orde: deelnemers zijn niet verplicht deze literatuur te bestuderen.

Praktische gegevens

Tijdsbeslag:Een halve dag (1 dagdeel)
Werktijden: 13.30 uur tot 15.15 uur
Kosten:€ 130,- per dag (excl. btw)  
Deelnemers:minimaal 10 personen en maximaal 24 personen
Aantal PE-uren 3 (vaktechnisch)