U bent hier

PE-training Presteren onder druk

16 november 2015

Doelgroep
U bent een hardwerkende professional en u heeft een volle agenda met veel deadlines. De werkdruk kan hoog oplopen en u heeft het idee dat u hierdoor in uw werk minder effectief bent dan u zou willen. Misschien komt u na een drukke dag ook regelmatig moe of futloos thuis. Wanneer u zich hierin herkent, dan is deze training iets voor u. De training maakt onderdeel uit van het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden.

Trainer
De cursus wordt verzorgd door drs. E. Gijsbers (Work Life Academy).

Cursusdoel, opzet
Gezonde werkdruk inspireert en een beetje stress leidt tot hogere prestaties. Maar als de druk te hoog wordt, kan de vermoeidheid toeslaan en zullen uiteindelijk ook de prestaties afnemen. In deze training leert u wat u praktisch kunt doen om energiek en met plezier te blijven werken, ook als de werkdruk oploopt. U leert hoe u optimaal kunt blijven presteren door gedurende de dag voldoende te herstellen en door slim en efficiënt met uw energie om te gaan. Hierbij maken we onder andere gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde techniek: hartcoherentie. Hartcoherentie wordt in het bedrijfsleven, bij topsporters en bij musici veel gebruikt om prestaties te verbeteren!

Hartcoherentie
Bij de hartcoherentie-techniek leert u met behulp van biofeedback-apparatuur controle te krijgen over uw hartritme. U leert hoe u uw hartritme rustiger (coherent) kunt krijgen met behulp van eenvoudige technieken. Een coherent hartritme zorgt ervoor dat u zo min mogelijk energie verliest op spannende, drukke of emotionele momenten. Het helpt u om rustig, helder, alert en gefocust te blijven, ook onder druk. Naast het aanleren van de basistechniek staan we ook stil bij toepassingen van hartcoherentie in de dagelijkse praktijk.

Aan het einde van de dag heeft u het volgende bereikt:

  • Met minder inspanning en met plezier optimaal kunnen presteren = meer resultaat
  • Inzicht in uw ‘persoonlijk energie-management’ = meer energie
  • In balans kunnen blijven met behulp van hartcoherentie = minder inspanning

Werkwijze
De training duurt een hele dag. Naast een deel theorie, gaat u vooral zelf praktisch aan de slag met de hartcoherentie-techniek met behulp van biofeedbackapparatuur. U krijgt gedurende de dag veel praktische en bruikbare tips en u maakt een concreet actieplan voor het verbeteren van uw ‘persoonlijk energie-management’.

Apparatuur
Het is mogelijk om tijdens de training een sensor aan te schaffen om de hartcoherentie-techniek na de training te kunnen oefenen op een iPhone, iPad of iPod. Ook worden app’s voor uw smart Phone  gedemonstreerd die u kunnen ondersteunen bij het aanleren van hartcoherentie of  het verbeteren van uw energie-management.

Individuele terugkombijeenkomst
U kunt de training eventueel uitbreiden met een individuele sessie waarin u advies krijgt over toepassingen in uw persoonlijke situatie. Deze sessie versterkt het resultaat van de training.

Praktische gegevens

Tijdsbeslag:1 dag (2 dagdelen)
Werktijden: 10.00 uur tot 13.00 uur en 14.00 uur tot 17.00 uur
Kosten training:€ 630,-- incl. lunch (excl. btw)
Kosten individuele terugkombijeenkomst (optioneel):€ 425,- (excl. btw.)
Deelnemers : minimaal 6, maximaal 10
Soort PE-bijeenkomst:       niet vaktechnisch
Aantal PE-uren:   6[1]

 [1] Per jaar mogen vier niet vaktechnische PE-uren worden ingebracht