Persbericht: Directiewisseling bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs

31 augustus 2017

Per 1 september 2017 vertrekt directeur mr. F.H.J. (Frits) Sobels na een dienstverband van 27 jaar bij de NOB; hij gaat met pensioen. Sobels wordt opgevolgd door mr. H. (Henk) Koller.

Sobels trad in 1990 – na een dienstverband van acht jaar bij de Belastingdienst als inspecteur vennootschapsbelasting – als directeur in dienst van de Stichting Opleiding Belastingadviseurs (SOB), een onderdeel van de NOB. In 1995 werd hij ook directeur van de NOB; sindsdien heeft hij beide functies altijd gecombineerd.

Sobels heeft een substantiële bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de NOB van een vooral intern gerichte vereniging met 1200 leden (1990) tot een vitale beroepsorganisatie, gebouwd op een solide interne structuur en een professioneel bureau voor de uitvoeringstaken. Een organisatie met nu meer dan 5000 leden, die fiscale rechtsbescherming hoog in het vaandel heeft en die op reguliere basis contacten onderhoudt met vele partijen op het fiscale speelveld. Op de algemene ledenvergadering van de vereniging op 21 juni jl. werd hij benoemd tot erelid.  

Sobels’ opvolger Henk Koller is inmiddels zijn werkzaamheden als directeur van de NOB en de SOB begonnen. Koller, voorheen Tax Partner bij Deloitte, was eerder voorzitter van de NOB (2009-2012), maakte deel uit van verschillende NOB-commissies en vertegenwoordigde de NOB vele jaren in de Confédération Fiscale Européenne in Brussel.

Henk Koller is bereikbaar via het bureau van de NOB (020-5141 880).

Amsterdam, 31 augustus 2017

de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
Postbus 2977
1000 CZ Amsterdam
nob@nob.net
www.nob.net