Renteaftrek Vpb – artikel 10b Wet Vpb, ATAD en spoedmaatregel fiscale eenheid

woensdag 22 juni 2022
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
Michel Ruijschop en Corina van Lindonk
Tijdsduur: 
van 09.45 uur - 17.15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
6

Op 22 juni kunt u deelnemen aan de PE-cursus Renteaftrek Vpb – artikel 10b Wet Vpb, ATAD en spoedmaatregel fiscale eenheid. De cursus is een verdiepingscursus bedoeld voor gewone leden van de NOB die zich in de dagelijkse praktijk bezighouden met de vennootschapsbelasting.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  •  Artikel 10b Wet Vpb
  •  Earningsstripping (ATAD1) 
  •  Renteaftrekbeperkingen voortvloeiend uit ATAD2
  •  Spoedmaatregel Fiscale eenheid in relatie tot artikel 10a Wet Vpb

De docenten zijn mr. M.H.C. Ruijschop (BDO, tevens werkzaam bij de afdeling Belastingrecht van de Universiteit Leiden) en mw. dr. C.L. van Lindonk (Deloitte).

Deze cursus is een vast onderdeel in het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden. De cursus wordt ook aangeboden in de Beroepsopleiding Belastingadviseurs, maar is voor de PE-versie aangepast aan de doelgroep.

Voor het volgen van deze cursus is een gedegen kennis van artikel 10a voorwaarde om deel te nemen. In het Programma Permanente Educatie wordt ook de PE-cursus Renteaftrek vpb– onzakelijke geldleningen en artikel  10a Wet Vpb aangeboden. Beide dagen kunnen wel afzonderlijk worden gevolgd.

De kosten voor deelname bedragen € 390,- (excl. BTW) per dag. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend  € 50,- administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats via de reservelijst  niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen. 

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onderaan deze pagina.