Renteaftrek vpb – ATAD en spoedmaatregel fiscale eenheid

woensdag 27 november 2019
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
mr. M.H.C. Ruijschop en mw. dr. C.L. van Lindonk
Tijdsduur: 
van 9.45 - 17.15 uur
Locatie: 
Conferentiecentrum Woudschoten te Zeist
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
6

Op 27 november kunt u deelnemen aan de PE-cursus Renteaftrek vpb – ATAD en spoedmaatregel fiscale eenheid. De cursus is een verdiepingscursus bedoeld voor gewone leden van de NOB die zich in de dagelijkse praktijk bezighouden met de vennootschapsbelasting.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Korte inleiding artikel 15ad en artikel 13l
  • Earningsstripping
  • Spoedmaatregel Fiscale eenheid
    • Vanzelfsprekend wordt hier met name aandacht besteed aan artikel 10a maar ook artikel 13l
  • ATAD 2 in relatie tot renteaftrek

De docenten zijn mr. M.H.C. Ruijschop (BDO, tevens werkzaam bij de afdeling Belastingrecht van de Universiteit Leiden) en mw. dr. C.L. van Lindonk (Deloitte).

Deze cursus is een vast onderdeel in het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden. De cursus wordt ook aangeboden in de Beroepsopleiding Belastingadviseurs, maar is voor de PE-versie aangepast aan de doelgroep.

Voor het volgen van deze cursus is een gedegen kennis van artikel 10a voorwaarde om deel te nemen. In het Programma Permanente Educatie wordt ook de PE-cursus Renteaftrek vpb (art. 10a, 10b) – onzakelijke geldleningen aangeboden. Beide dagen kunnen wel afzonderlijk worden gevolgd.

De kosten voor deelname bedragen € 390,- (excl. BTW) per dag. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen. 

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onderaan deze pagina.