Symposium Platform Belastingrechtspraak 'Fiscale digitalisering, hulp of hinderpaal bij rechtsbescherming?'

donderdag 13 februari 2020
Activiteit: 
Symposium Platform Belastingrechtspraak
Inleider(s): 
zie programma
Tijdsduur: 
van 13.55 uur - 16.50 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur)
Locatie: 
Hotel Arena, 's-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
2.5

In de serie bijeenkomsten onder auspiciën van het Platform Belastingrechtspraak* – waar professionals uit de fiscale rechtspraak (rechters, inspecteurs, belastingadviseurs, advocaten) elkaar op een informele manier treffen – organiseert de NOB op donderdag 13 februari 2020 het symposium ‘Fiscale digitalisering, hulp of hinderpaal bij rechtsbescherming?’.

De volgende thema's komen aan de orde:

  • Wat doet de Belastingdienst met (big) data  
  • Algemene beginselen behoorlijk bestuur in de fiscale digitale wereld
  • Privacy,  Algemene Verordening Gegevensbescherming bij de toepassing belastingregels
  • Over bewijsmiddelen afkomstig uit digitale systemen  

Na afloop vindt er een borrel plaats.

Het volledige programma kunt u onderaan deze pagina downloaden.

NOB-leden kunnen zich voor het symposium aanmelden via de Persoonlijke Pagina. Er kunnen maximaal 40 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Er zijn 5 plaatsen voor aspirant-leden beschikbaar. Plaatsing geschiedt in volgorde van ontvangst van de aanmeldingen. Deelname is kosteloos.

Niet NOB-leden (afkomstig van de rechterlijke macht, de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB), de Belastingdienst en het Internationaal Bureau voor Fiscale Documentatie (IBFD)) kunnen zich aanmelden door het sturen van een e-mail naar peprogramma@nob.net. Wilt u zo vriendelijk zijn in de mail onderstaande informatie op te nemen:
Titel(s)
Voorletter(s)
Voornaam
Achternaam
Kantoornaam
Plaats Kantoor
Telefoonnummer

Deelnemers ontvangen na aanmelding per e-mail een bevestiging van plaatsing die vóór aanvang van het symposium dient te worden getoond. 

*Het Platform Belastingrechtspraak is een informeel samenwerkingsverband van de belastingsectoren van de rechterlijke macht, de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB), de Belastingdienst en het Internationaal Bureau voor Fiscale Documentatie (IBFD). Het platform organiseert sedert 2008 jaarlijks een symposium dat openstaat voor de verschillende bij de belastingrechtspraak betrokken ‘ketenpartners’.