Transfer Pricing in today’s world

woensdag 04 juli 2018
Activiteit: 
PE-seminar
Inleider(s): 
J.T. van Egdom RA, mr. N.A.T. Smetsers, mr. M.W.W. Veldhuizen en mr. M. Sanders
Tijdsduur: 
van 14.30 uur tot 19.30 uur
Locatie: 
Van der Valk Utrecht
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
4

Transfer Pricing is inmiddels een volwaardig en volwassen vakgebied. Bovendien staat het in de middelpunt van het belangstelling als je kijkt naar de diverse BEPS-actiepunten en de berichtgeving in de media rondom bijvoorbeeld afspraken die gemaakt worden door multinationals met belastingdiensten (en de daaruit volgende staatssteun discussies). Daarbij overheerst af en toe de wat negatieve berichtgeving alsof multinationals "gebruik zouden maken" van Transfer Pricing.

Gelet op het voorgaande organiseert de NOB op 4 juli a.s. een bijeenkomst waarin de huidige regelgeving (met name het nieuwe Verrekenprijzenbesluit, waarin onder meer gesproken wordt over boetes), recente ervaringen met Transfer Pricing in het kader van het opstellen van de local file en master file en de meer formeelrechtelijke aspecten van transfer pricing en recente jurisprudentie centraal staan.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Actualiteiten Belastingdienst/Ministerie van Financiën (inleiders: dhr. J.T. van Egdom RA (Ministerie van Financiën) en mr. N.A.T. Smetsers (Belastingdienst, Voorzitter coördinatiegroep verrekenprijzen (CGVP))
  • Litigation on Transfer Pricing (inleiders: mr. M.W.W. Veldhuizen (Baker & McKenzie) en mr. M. Sanders (Loyens & Loeff))
  • Aansprakelijkheid van de adviseur en bedrijfsfiscalist (inleider: mr. M. Sanders

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via uw Persoonlijke Pagina of via de link onderaan deze pagina.

De kosten voor deelname bedragen € 260,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 30. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.