U bent hier

Uitnodiging ministerie van Financiën voor online seminar Tax Governance Code

25 februari 2021

Graag maken wij u attent op onderstaande uitnodiging van het ministerie van Financiën voor het online seminar over Tax Governance Code met onder andere staatsecretaris Hans Vijlbrief en onze voorzitter Bartjan Zoetmulder. Over het onderwerp Tax Governance is eind vorig jaar een essaybundel uitgebracht, waar de NOB en de JOB een belangrijke bijdrage aan hebben geleverd. In een eerdere reactie hebben wij al het belang van een goede Tax Governance Code benadrukt. Dit online seminar draagt bij aan de verdere gedachtenvorming over dit belangrijke onderwerp voor het bedrijfsleven en haar adviseurs. 

Uitnodiging ministerie van Financiën voor online seminar Tax Governance Code

Vrijdagmiddag 5 maart 2021 organiseert het ministerie van Financiën van 15.30 tot 17.30 uur een seminar over het onderwerp Tax Governance Code. U bent van harte uitgenodigd om hier digitaal bij aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden door een reactie te sturen naar coordinatie-DGFZ@minfin.nl met in de onderwerpbalk: TGC / uw naam / uw organisatie. U ontvangt na inschrijving daags voor het evenement een uitnodiging met daarin het programma en de gegevens om deel te kunnen nemen. U kunt zich tot en met 4 maart inschrijven.

Waar gaat het over?
Verschillende betrokken partijen waaronder het bedrijfsleven, de belastingadviessector, wetenschappers en NGO’s hebben hun opvattingen over een Tax Governance Code uiteengezet in een essaybundel die onder leiding van prof. Hans Gribnau tot stand is gekomen. Tijdens het webinar ‘Tax Governance Code’ willen we dit gesprek voortzetten. Het gesprek zal gaan over de maatschappelijke verantwoordelijkheid die verschillende sectoren hebben met betrekking tot het thema Tax Governance. Tijdens het seminar zullen vragen aan de orde komen zoals wat is het belang van een Tax Governance Code? en hoe zou een code er in de praktijk uit kunnen zien?

Wie spreken er?
Staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief en Mark Frequin openen de online conferentie met een videoboodschap. De middag staat onder leiding van Bernard ter Haar (voorzitter adviescommissie belastingheffing van multinationals). Onder meer Marlies de Ruiter (EY), Christiaan Vos (filosoof), Fons Overwater (voorzitter Register Belastingadviseurs), Marnix van Rij (regeringscommissaris Sint Eustatius/fiscalist) en Eric Smit (hoofdredacteur Follow The Money) zullen in gesprek gaan met elkaar. Het programma wordt afgesloten met een blik naar de toekomst van een tax governance code door VNO-NCW en de voorzitter van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, Bartjan Zoetmulder. Het precieze programma ontvangt u na aanmelding.

Voor wie is het seminar interessant?
Tax Governance is een onderwerp dat de fiscaliteit overstijgt. Tax governance is niet slechts een gespreksonderwerp dat in de boardroom of binnen het advieskantoor wordt besproken; ook de maatschappelijke opvatting over onder meer transparantie en een eerlijke bijdrage vanuit het bedrijfsleven is relevanter dan ooit. Het seminar biedt u de mogelijkheid om meer te weten te komen over thema’s die spelen rond Tax Governance zoals de ontwikkeling van eenduidige beroepscodes, richtlijnen voor ethisch handelen door belastingadviseurs en transparantie ten aanzien van het fiscale beleid van bedrijven. Ook is er een live-vragendesk, zodat prangende vragen van de thuiskijker kunnen worden behandeld.

We nodigen daarmee eenieder die geïnteresseerd is in Tax Governance graag uit om 5 maart a.s. online aanwezig te zijn bij het seminar.