Zeven filmpjes over het beroep belastingadviseur

Wil je een goede indruk krijgen van het vak belastingadviseur? De NOB heeft een aantal filmpjes laten maken waarin adviseurs met een uiteenlopende praktijk laten zien wat hun dagelijkse werk inhoudt. Daarnaast vertellen drie studenten en hoogleraar prof. dr. S.J.C. Hemels over de aantrekkelijke kanten van een studie fiscaal recht of fiscale economie.

De impact van technologie op het beroep belastingadviseur

Je kunt ook als fiscalist in dienst zijn van een bedrijf, zoals Eugène Bartman bij Ahold te Zaandam.

Drie studenten en hoogleraar prof. dr. S.J.C. Hemels vertellen over de aantrekkelijke kanten van een studie fiscaal recht of fiscale economie

Dick Molenaar  werkt vanuit zijn praktijk in Rotterdam hoofdzakelijk voor artiesten en sporters. Hij krijgt in dit filmpje één van zijn cliënten, popgroep Voicst, op bezoek.

Marieke Kopinsky is als belastingadviseur werkzaam bij een groot kantoor. Ze adviseert met name vermogende particulieren op het gebied van 'erven en schenken'.

Florian Ruijten is ook belastingadviseur, maar hij heeft een heel andere praktijk dan Dick Molenaar. Hij werkt vanuit Amsterdam vooral voor grote bedrijven in Latijns-Amerika - waar hij ook regelmatig naar toe reist.

Je kent ongetwijfeld Joop van den Ende, de succesvolle producent van musicals en toneelvoorstellingen. Via de VandenEnde Foundation ondersteunt hij daarnaast talentvolle (podium)kunstenaars financieel. In beide situaties kan hij niet zonder belastingadviseur! In dit geval is dat Gijsbert Bout.

We zijn benieuwd naar je mening. Wil je reageren op wat je gezien hebt? Stuur je reactie naar nob@nob.net.

© NOB 2008/2019. Deze films zijn eigendom van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en mogen uitsluitend worden vertoond na expliciete toestemming van de eigenaar voor de betreffende vertoning.