U bent hier

Argumenteren

15 juni 2018

Per 1 juli 2018 is een nieuw vaardighedentraject van start gegaan. Het traject bevat de volgende cursussen:

Persoonlijke Effectiviteit           

4 dagdelen

Effectief communiceren

4 dagdelen

Adviesvaardigheden

4 dagdelen

Argumenteren

4 dagdelen

Onderhandelen 

4 dagdelen

Presenteren      

4 dagdelen

Procesvoering

4 dagdelen

Cursisten die voor dit  vaardighedentraject kiezen, dienen 20 van de 28 dagdelen te volgen. De cursussen ‘Persoonlijke Effectiviteit’, ‘Effectief Communiceren’ en ‘Adviesvaardigheden’ zijn verplicht in  dit traject. Voor de invulling van de resterende 8 dagdelen kan gekozen worden uit de cursussen Argumenteren, Onderhandelen, Presenteren en Procesvoering. Voor cursisten die een technisch-fiscaal traject volgen is het mogelijk om losstaande modules uit het vaardighedentraject te volgen onder voorwaarde dat de cursist eerst de cursus Persoonlijke Effectiviteit volgt.

Cursussen uit het keuzeprogramma kunnen gelijktijdig worden gevolgd met cursussen van het vaardighedentraject.

Doelgroep
De cursus Argumenteren is een keuzevak in dit vaardighedentraject.

Docenten
De cursussen worden gegeven door de trainers van het Nederlands Debat Instituut. Dit zijn afwisselend de heer D. van Dorsselaer, mr. A.A. Noordhuis en de heer N. Schoemaker en mevrouw M. Maesen.

Cursusdoel, opzet
Effectieve mondelinge communicatie is één van de belangrijkste vaardigheden voor de moderne professional. Zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Als adviseur ben je bijvoorbeeld veel in gesprek met klanten en collega’s. Daarom krijg je in deze training handvatten aangereikt om overtuigender te spreken.
Heb je je weleens afgevraagd hoe ervaren sprekers toch zo ontspannen zijn terwijl ze spreken? Deze training geeft je antwoord op die vraag. Door middel van bewezen argumentatie- en presentatietechnieken leer je ontspannen en zelfverzekerd overtuigen. En hoe je met argumenten iemand voor jou wint in een gesprek, zodat je sneller jouw doel bereikt.
In deze training werk je aan jouw overtuigende presentatie, scherpe argumentatie en krachtig reageren op onverwachte vragen of situaties. De training is praktisch van opzet, waarbij je na korte theorieblokjes gaat oefenen met casussen uit de praktijk. Daardoor doe je veel nuttige en bruikbare ervaring op. De kennis en vaardigheden zijn direct toepasbaar op de werkvloer bij discussies, presentaties, vergaderingen,  adviesgesprekken, onderhandelingen en procesvoering.

Werkwijze
Tijdens de cursus oefen je met je vaardigheden door middel van debat en presentatie. De oefeningen zijn afgestemd op de dagelijkse praktijk van NOB-leden en daardoor heel herkenbaar. Na afloop van de training kunnen deelnemers zich bij de trainer aanmelden voor een nieuwsbrief. Zij ontvangen dan gedurende een aantal maanden opfristips en oefeningen zodat zij ook na de training actief aan hun vaardigheden blijven werken. Afwezigheid op een van de beide dagen is niet mogelijk en leidt tot weigering van de verklaring van deelname.

Praktische gegevens

Tijdsbeslag:       2 dagen (niet aansluitend, 4 dagdelen)
Werktijden:       09.30 uur tot 17.00 uur
Kosten:             € 565,00 incl. lunches (excl. btw)
Boek:                ‘Debatteren om te winnen’ € 19,07 (excl. btw)
Deelnemers:      maximaal 12 personen