U bent hier

Argumenteren

15 juni 2018

Per 1 juli 2018 is een nieuw vaardighedentraject van start gegaan. Het traject bevat de volgende cursussen:

Persoonlijke Effectiviteit           

4 dagdelen

Effectief communiceren

4 dagdelen

Adviesvaardigheden

4 dagdelen

Argumenteren

4 dagdelen

Onderhandelen 

4 dagdelen

Presenteren      

4 dagdelen

Procesvoering

4 dagdelen

Cursisten die voor dit  vaardighedentraject kiezen, dienen 20 van de 28 dagdelen te volgen. De cursussen ‘Persoonlijke Effectiviteit’, ‘Effectief Communiceren’ en ‘Adviesvaardigheden’ zijn verplicht in  dit traject. Voor de invulling van de resterende 8 dagdelen kan gekozen worden uit de cursussen Argumenteren, Onderhandelen, Presenteren en Procesvoering. Voor cursisten die een technisch-fiscaal traject volgen is het mogelijk om losstaande modules uit het vaardighedentraject te volgen onder voorwaarde dat de cursist eerst de cursus Persoonlijke Effectiviteit volgt.

Cursussen uit het keuzeprogramma kunnen gelijktijdig worden gevolgd met cursussen van het vaardighedentraject.

Doelgroep
De cursus Argumenteren is een keuzevak in dit vaardighedentraject.

Docenten
De cursussen worden gegeven door de trainers van het Nederlands Debat Instituut. Dit zijn afwisselend de heer D. van Dorsselaer, mr. A.A. Noordhuis en de heer N. Schoemaker.

Cursusdoel, opzet
Als adviseur ben je veel in gesprek met klanten en collega’s. Mondelinge communicatie en  spreekvaardigheid is daarbij van groot belang. Met beproefde argumentatie- en presentatietechnieken leer je overtuigender over te komen en sneller je doel bereiken. Ervaren en overtuigende sprekers denken en gedragen zich op een bepaalde manier. Door oefeningen leer je welke mechanismen hier achter zitten. Je traint de overtuigende presentatie, scherpe argumentatie en het krachtig reageren zonder voorbereiding. Snel reageren, zelfverzekerd presenteren, scherp analyseren en krachtig argumenteren worden geoefend. In deze cursus wisselen theorie en korte oefeningen elkaar af. Daardoor doe je veel nuttige en bruikbare ervaring op. De kennis en vaardigheden zijn direct toepasbaar bij discussies, presentaties, vergaderingen,  adviesgesprekken, onderhandelingen en procesvoering.

Werkwijze
Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van presentatieoefeningen en het oefendebat als trainings- en vaardighedenmethode. In het tweede deel van de cursus worden de cursisten op video opgenomen. Afwezigheid op een van de beide dagen is niet mogelijk en leidt tot weigering van de verklaring van deelname. Na afloop van de training kunnen deelnemers zich bij de trainer aanmelden voor een nieuwsbrief. Zij ontvangen dan gedurende een aantal maanden opfristips en oefeningen zodat zij ook na de training actief aan hun vaardigheden blijven werken.

Praktische gegevens

Tijdsbeslag:       2 dagen (niet aansluitend, 4 dagdelen)
Werktijden:       09.30 uur tot 17.00 uur
Kosten:             € 565,00 incl. lunches (excl. btw)
Boek:                ‘Debatteren om te winnen’ € 19,07 (excl. btw)
Deelnemers:      maximaal 12 personen