Beroepsopleiding

Alle aspirant-leden volgen verplicht de driejarige Beroepsopleiding Belastingadviseurs. Het programma omvat in totaal 40 dagdelen (halve dagen) cursussen en trainingen en 40 dagdelen voorbereiding. Het geheel is verdeeld in een basis- en een keuzeprogramma, elk van 20 dagdelen. De beroepsopleiding begint met een Algemene Introductie.

Het basisprogramma kent zeven trajecten: een vaardighedentraject, een algemeen technisch fiscaal traject, een technisch fiscaal traject voor Omzetbelastingspecialisten, een technisch fiscaal traject voor Transfer Pricing specialisten, een technisch fiscaal traject voor Loonbelastingspecialisten, een technisch fiscaal traject dat gericht is op de internationale praktijk of een technisch fiscaal traject dat gericht is op de nationale praktijk. Kijk voor meer informatie bij trajecten en cursusomschrijvingen

In het volgende filmpje geeft Michael van Gijlswijk (hoofd fiscale sectie Bureau Vaktechniek van BDO) een nadere toelichting op de inhoud van het technische traject voor de nationale praktijk.

Het vaardighedentraject omvat de cursussen onderhandelen, argumenteren, schrijven met impact, adviesvaardigheden en procesvoering. Coördinator van het traject Roel de Wilde legt in dit filmpje uit wat het programma inhoudt.

De Beroepsopleiding Belastingadviseurs kent geen examen. Wel moeten de cursisten voor het overgrote deel van de cursussen een voorbereidingsopdracht maken, waarvan het resultaat wordt beoordeeld door de docent. Die beoordeling bepaalt of het aspirant-lid tot de betreffende cursus wordt toegelaten.