Laden Evenementen

Wet Bronbelasting (inclusief de wijzigingen per 1 januari 2024)

  • Dit evenement is voorbij.

Op 22 november kunt u deelnemen aan de PE-cursus Wet Bronbelasting (inclusief de wijzigingen per 1 januari 2024).

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor gewone leden van de NOB die zich in de praktijk bezighouden met grensoverschrijdende rente-/royaltybetalingen en dividenduitkeringen.

Programma
Tijdens deze cursus zal allereerst worden ingegaan op de materiële en formele aspecten van de Wet Bronbelasting 2021. De regeling wordt besproken aan de hand van rente- en royaltybetalingen. Ook aan de praktische ervaringen hiermee wordt aandacht besteed. Per 1 januari 2024 wordt de regeling uitgebreid zodat ook dividenden eronder vallen. Ook deze nieuwe wetgeving wordt behandeld, waarbij tevens aandacht wordt besteed aan de interactie met de Wet dividendbelasting. Ook het beleidsbesluit van 23 november 2022 inzake hybride entiteiten komt aan bod.

Vervolgens gaan de docenten in op de relatie van de wet tot belastingverdragen. De effectiviteit van de bronbelasting onder belastingverdragen zal worden besproken, waaronder ook de impact van de PPT. Tevens zal de specifieke “overgangsregeling” voor bepaalde verdragsstaten aan de orde komen. Ook zal de verhouding van de wetten tot Pillar 2 worden besproken voor zover het bronbelasting betreft. De docenten gaan ook in op de relatie van de Wet Bronbelasting 2021 met het Unierecht, waaronder de interest/-royaltyrichtlijn en de moeder-dochterrichtlijn.

Annuleren
Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Max. aantal deelnemers
Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen. 

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via deze link: Wet bronbelasting 2023 II

Praktische informatie

Datum

22 november 2023 @ 09:45 17:15

Activiteit

PE-cursus

Inleider(s)

Suniel Pancham (Tax at Work BV) en Bozena Dulak (Tax at Work BV).

PE-uren

6

Soort PE


vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€390,00 (excl. btw)

Deel dit evenement