U bent hier

Argumenteren

01 januari 2014

Volgorde vaardighedentraject
De cursussen in het vaardighedentraject kunnen alleen in een vaste volgorde worden gevolgd:

  1. Basiscommunicatie
  2. Argumenteren
  3. Schrijven met impact
  4. Adviesvaardigheden
  5. Onderhandelen
  6. Procesvoering

In het eerste lidmaatschapsjaar wordt aspirant-leden geadviseerd de cursussen Basiscommunicatie en Argumenteren het eerst te volgen. In het tweede lidmaatschapsjaar kunnen het beste de cursussen Schrijven met impact en Adviesvaardigheden worden gevolgd. In het derde lidmaatschapsjaar worden de cursussen Onderhandelen en Procesvoering gevolgd.

Cursussen uit het keuzeprogramma kunnen gelijktijdig worden gevolgd met cursussen van het vaardighedentraject.

Doelgroep
Deze cursus is een onderdeel van het vaardighedentraject. Voor cursisten die een technisch-fiscaal traject volgen, is het mogelijk om deze module uit het vaardighedentraject te volgen onder voorwaarde dat de cursist eerst de module basiscommunicatie volgt.

Docenten
De cursussen worden gegeven door de trainers van het Nederlands Debat Instituut. Dit zijn afwisselend de heer D. van Dorsselaer, de heer N. Schoemaker en mr. A.A. Noordhuis.

Cursusdoel en opzet
Als adviseur bent u veel in gesprek met klanten en collega’s. Mondelinge communicatie en  spreekvaardigheid is daarbij van groot belang. Met beproefde argumentatie- en presentatietechnieken leert u overtuigender over te komen en sneller uw doel bereiken. Ervaren en overtuigende sprekers denken en gedragen zich op een bepaalde manier. Door de leerzame oefeningen leert u welke mechanismen hier achter zitten. U traint de overtuigende presentatie, scherpe argumentatie en het krachtig reageren zonder voorbereiding. Snel reageren, zelfverzekerd presenteren, scherp analyseren en krachtig argumenteren worden geoefend. In deze cursus wisselen theorie en korte oefeningen elkaar af. Daardoor doet u veel nuttige en bruikbare ervaring op. De kennis en vaardigheden zijn direct toepasbaar bij discussies, presentaties, vergaderingen,  adviesgesprekken, onderhandelingen en procesvoering.

Werkwijze
Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van presentatieoefeningen en het oefendebat als trainings- en vaardighedenmethode. In het tweede deel van de cursus worden de cursisten op video opgenomen. Afwezigheid op een van de beide dagen is niet mogelijk en leidt tot weigering van de verklaring van deelname. Na afloop van de training kunnen deelnemers zich bij de trainer aanmelden voor een nieuwsbrief. Zij ontvangen dan gedurende een aantal maanden opfristips en oefeningen zodat zij ook na de training actief aan hun vaardigheden blijven werken.

Praktische gegevens

Tijdsbeslag:2 dagen (niet aansluitend, 4 dagdelen)
Werktijden:09.30 uur tot 17.00 uur
Kosten:€ 565,00 incl. lunches (excl. btw)
 ‘Debatteren om te winnen’ € 19,07 (excl. btw)
Deelnemers:maximaal 12 personen

Inschrijven voor deze cursus is mogelijk via uw Persoonlijke Pagina. Dit kan alleen als de cursus onderdeel uitmaakt van uw traject.