U bent hier

Onderhandelen

01 januari 2014

Volgorde vaardighedentraject
De cursussen in het vaardighedentraject worden in een vaste volgorde gevolgd te weten:

  1. Basiscommunicatie
  2. Argumenteren
  3. Schrijven met impact
  4. Adviesvaardigheden
  5. Onderhandelen
  6. Procesvoering

Aspirant-leden wordt geadviseerd de cursussen Basiscommunicatie en Argumenteren in het eerste lidmaatschapsjaar te volgen. De cursussen Schrijven met impact en Adviesvaardigheden kunnen het beste in het tweede lidmaatschapsjaar worden gevolgd. In het derde lidmaatschapsjaar worden de cursussen Onderhandelen en Procesvoering gevolgd.

Cursussen uit het keuzeprogramma kunnen gelijktijdig worden gevolgd met cursussen van het vaardighedentraject.

Doelgroep
Deze cursus is de vijfde module van het vaardighedentraject. Voor cursisten die een technisch-fiscaal traject volgen is het mogelijk om deze module uit het vaardighedentraject te volgen onder voorwaarde dat de cursist eerst de module basiscommunicatie volgt.

Docenten
De cursus wordt afwisselend gegeven door mw. A.L.G. Boin, mw. M. Grippeling en ing. H.J. Zeevenhooven. Op de eerste dag is er ’s avonds een inspecteur aanwezig. De inspecteurs zijn mw. drs. N. M. P. Govers-de Louw (I-medewerker bij de Belastingdienst/ Specialistenteam schenk- en erfbelasting, verbonden aan team Zeer Vermogende Personen en lid van de kennisgroep schenk- en erfbelasting), mw. mr. A. Reumann (specialist vennootschapsbelasting bij de Belastingdienst Belastingen/Grote ondernemingen, kantoor Amsterdam), en mr.drs. W.J.G. van Veen (Country-by-country reporting team (coördinatiegroep verrekenprijzen) bij Belastingdienst Grote Ondernemingen Noordwest).

Cursusdoel, opzet
Na afloop van de cursus zijn de cursisten zich bewust van de onderdelen methoden en technieken die van belang zijn voor het voeren van een effectieve en efficiënte onderhandeling met de fiscus, cliënten en collega’s. Daarnaast zijn zij zich bewuster van hun eigen kwaliteiten en aandachtspunten op dit gebied. Tijdens de cursus worden de cursisten in de gelegenheid gesteld met een eigen praktijkcasus te oefenen.

Werkwijze
De cursus wordt op twee aaneengesloten dagen gegeven. Er wordt afwisselend gewerkt met inleidingen, films, oefeningen en rollenspellen. De deelnemers ontvangen de waaier ‘Win win, onderhandelen doe je zo’ van Paul Huguenin en Marie Jose Cremers op de cursusdag zelf. Afwezigheid op één van de beide dagen is niet mogelijk en leidt tot weigering van de verklaring van deelname.

Praktische gegevens

Tijdsbeslag: 2 dagen (aansluitend, 4 dagdelen)
Werktijden:dag 1: 10.00 uur tot 20.30 uur
 dag 2: 09.00 uur tot 14.00 uur
Kosten:

€ 810,00 incl. lunches (excl. btw)

incl. diner op dag 1 en hotelovernachting

 € 14,45 (excl. btw) ‘‘Win win, onderhandelen doe je zo’’
Deelnemers:maximaal 10 personen