U bent hier

PE-cursus 'Distressed M&A'

25 augustus 2022

Doelgroep
De cursus is interessant voor alle gewone leden van de NOB, zowel voor hen die in de dagelijkse praktijk werkzaam zijn in de M&A-praktijk als voor de leden die niet in deze praktijk werkzaam zijn maar met een distressed M&A worden geconfronteerd. Aan deze cursus kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Docenten
Maarten Arends (PwC) en Reinout de Boer (Stibbe).

Cursusinhoud
Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan verschillende vormen van distressed transacties, waaronder inkoop van distressed debt, herfinanciering en herstructurering en verkoop van distressed vennootschappen. De bijzonderheden van en aandachtspunten bij deze distressed transacties ten opzichte van ‘reguliere transacties’ worden besproken. Jurisprudentie wordt uitgediept en praktijkcasussen besproken.

Voorbereiding
Uit de evaluaties van eerder georganiseerde bijeenkomsten blijkt dat de deelnemers aan PE-bijeenkomsten behoefte hebben aan diepgang. Om ervoor te zorgen dat de inleiders snel de diepte in kunnen gaan, worden de docenten in de gelegenheid gesteld literatuur ter voorbereiding aan te bevelen. Als de docenten van deze mogelijkheid gebruik maken, ontvangt u de lijst met aanbevolen literatuur en jurisprudentie per mail uiterlijk twee weken voor de bijeenkomst. Voor de goede orde: deelnemers zijn niet verplicht deze literatuur te bestuderen.

Praktische gegevens

Tijdsbeslag:3 uur
Werktijden:15.00 uur - 19.15 uur
Kosten:€ 195,- (excl. btw, incl. lichte maaltijd)
Deelnemers:minimaal 20, maximaal 24 personen
Aantal PE-uren:3 (vaktechnisch)