Actualiteiten Omzetbelasting

vrijdag 26 november 2021
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
prof. mr. dr. M.M.W.D. Merkx en prof. dr. R.A. Wolf
Tijdsduur: 
van 09.45 - 17.15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
6

Op 26 november 2021 vindt de PE-cursus Actualiteiten Omzetbelasting plaats, bestemd voor Btw-specialisten. Doel van de cursus is verbreding en verdieping van de vaktechnische kennis in directe samenhang met de praktijk. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • E-commerce
  • Hoofdhuis en vaste inrichting en holdingproblematiek
  •  Commissaris en toezichthouder
  • Kortingen
  • Plaats van dienst
  • Aftrek van voorbelasting
  • Onroerend goed
  • Samengestelde prestaties en verlaagde btw-tarieven
  • Financiële vrijstellingen

Deze cursus is een vast onderdeel in het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek, aangepast aan de actualiteit, aangeboden.

Docenten: prof. mr. dr. M.M.W.D. Merkx (BDO en bijzonder hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam) en prof. dr. R.A. Wolf (Baker & McKenzie en hoogleraar Universiteit Groningen).

De kosten voor deelname bedragen € 390,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst 100%. 

CoronaCheck
Deze locatie volgt de instructies van de overheid op. Bij toegang wordt aan elke gast gevraagd om een coronatoegangsbewijs (QR-code in de CoronaCheck-app of geprint op papier) en een geldig legitimatiebewijs te laten zien. U krijgt een coronatoegangsbewijs als u volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt. Een negatieve zelftest is geen geldig bewijs. Via www.testenvoortoegang.org kunt u een gratis test aanvragen. Binnen één uur is de uitslag bekend. De ophaalcode van de negatieve testuitslag is in te vullen in de CoronaCheck-app.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw Persoonlijke Pagina, of via de link onderaan deze pagina.