Laden Evenementen

JOB-lezing ‘De inhoudingsvrijstelling in de dividendbelasting & de toetsing aan de EU vrijheid van vestiging’

  • Dit evenement is voorbij.

Op woensdag 27 maart 2024 organiseert de Commissie Vaktechniek de JOB-lezing ‘De inhoudingsvrijstelling in de dividendbelasting & de toetsing aan de EU vrijheid van vestiging’.

Deze lezing gaat onder meer over een uitspraak van het Hof Amsterdam van juni 2022 over de toepassing van de inhoudingsvrijstelling in de dividendbelasting. Deze zaak ziet op dividenduitkering aan een Belgische BVBA fungerend als family office voor haar in België woonachtige aandeelhouders.

De uitkomst van deze uitspraak leidt mogelijk tot de conclusie dat sprake is van discriminatie die niet verenigbaar is met het Europese recht. Ook A-G Wattel heeft op 26 mei 2023 conclusie genomen in deze zaak. In de lezing wordt ingegaan op de problemen voor de praktijk die mogelijk zijn ontstaan door de uitspraak van het Hof op 2 juni 2022.

Yves Cattel is werkzaam als tax advisor bij Archipel Tax Advice in zowel Amsterdam als Maastricht. Naast zijn advieswerkzaamheden is Yves docent aan de Universiteit Leiden.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor JOB-leden. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 25. Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de onderstaande button. Plaatsing geschiedt op basis van binnenkomst van aanmelding. Schrijf je dus snel in!

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Maar wie zich opgeeft en niet komt opdagen wordt € 50,- in rekening gebracht.

Praktische informatie

Datum

27 maart @ 19:00 20:00

(ontvangst vanaf 18:30 uur, na afloop borrel)

Activiteit

JOB-lezing

Inleider

Yves Cattel

PE-uren

1

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

Archipel Tax Advice

Roemer Visscherstraat 43 – 45
Amsterdam, 1054 EW
Bekijk de site van Locatie
Gratis

Deel dit evenement